Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η πορεία των συνδικάτων που είχε ως αφετηρία το άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 90η ΔΕΘ και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τα μπλοκ των διαδηλωτών της ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ αναμένεται να κινηθούν επί της Εγνατίας Οδού, της οδού Βενιζέλου, την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης και τον Λευκό Πύργο και μέσω της οδού Νικ Γερμανού να φτάσουν στην πλατεία της ΧΑΝΘ.
Μια δεύτερη πορεία με διαδηλωτές από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές που ξεκίνησε από την Καμάρα βρίσκεται αυτή την ώρα στο ύψος της Αγίας Σοφίας και αναμένεται να ακολουθήσει την διαδρομή μέσω της πλατείας Αγίας Σοφίας προς την Τσιμισκή.
Η πορεία των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την ΧΑΝΘ μέσω της οδού Τσιμισκή πρόκειται να κατευθυνθεί στο λιμάνι.
Σε ισχύ είναι τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
ΔΕΘ: Εκατοντάδες αγρότες στα συλλαλητήρια
Εκατοντάδες αγρότες συμμετέχουν σε συλλαλητήρια το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 90η ΔΕΘ.
Οι αγρότες, συνοδεία περισσότερων από 20 τρακτέρ, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο, συμμετέχοντας στις απογευματινές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στη συμπρωυτεύουσα. Εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για την καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων, αλλά και για τη σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής.
«Δεν έχει υλοποιηθεί σχεδόν τίποτα από όσα μας υποσχέθηκαν» δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης. «Μόνο το 38% έχουν λάβει επιδοτήσει για καύσιμα. Καταστρέφονται τα κοπάδια και μας κλέβουν τα λεφτά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ δεν εισπράττουμε ούτε ευρώ με αποτέλεσμα να μη μπορούμε φροντίσουμε τα χώραφια μας» πρόσθεσε.
