Μίλτος Τεντόγλου: Με άλμα στα 8,35 μέτρα κατέκτησε το Ultimate Championship

Με ένα άλμα στα 8,35 μέτρα, ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στην κορυφή και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ultimate Championship της Βουδαπέστης

Ο Μίλτος Τεντόγλου ©Eurokinissi

Με άλμα στα 8,35 μέτρα, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στο μήκος, στην πρεμιέρα του Ultimate Championship της World Athletics στη Βουδαπέστη.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο και του Παρισιού, μετά την απώλεια του τίτλου στον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες, έβαλε στόχο να ολοκληρώσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα κατάφερε, κατακτώντας την κορυφή στο Ultimate Championship.

Για την πρώτη θέση, ο Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει το ειδικό χρηματικό έπαθλο των 150.000 δολαρίων, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ακόμη σπουδαία σεζόν στην καριέρα του.

ULTIMATE CHAMPIONSHIP ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Μίλτος Τεντόγλου ©Eurokinissi

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ με 8.34μ. στο 4ο άλμα, ενώ τρίτος ήταν ο Σιμόν Εχάμερ με 8.07μ.

Μετά το 8.16μ. στο πρώτο άλμα του, αξιοποίησε την άπνοια στο δεύτερο για να «πετάξει» στα 8.35 και να δοκιμάσει ως πρώτος στην 3η προσπάθειά του. Σε τρίτη προσπάθεια, στο Ultimate Championship, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι έξι πρώτοι της κατάταξης μετά από τα δύο πρώτα άλματα. Σε 3η προσπάθεια πήγαν οι Tεντόγλου (8.35μ.), Σαραμπογιούκοφ (8.09μ.), (Εχάμερ 8.07μ.), Ανβάροφ (7.94μ.), Γκέιλ (7.72μ.) και Μπαλντέ (7.70μ.).

Ο Τεντόγλου είχε επίδοση 8.27 στην 3η προσπάθεια, αλλά πάντως χάρη στο 8.35μ. βρέθηκε στην πρώτη τετράδα που βάσει κανονισμών έχει δικαίωμα να επιχειρήσει ένα 4ο και τελευταίο άλμα στη διοργάνωση. Αντίπαλοί του ήταν οι Σαραμπογιούκοφ με 8.17μ., Εχάμερ με 8.07μ. και Ανβάροφ 7,94μ.

Στο 4ο άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν όμως άκυρος. Η αγωνία μεγάλωνε ως προς τις επιδόσεις των άλλων τριών με τον Βούλγαρο Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ να κάνει άλμα στα 8.34μ. και να περνά στη 2η θέση της κατάταξης. Ο Σίμον Εχάμερ ήταν άκυρος στο 4ο άλμα του όπως και ο Ανβάρ Ανβάροφ…. o Τεντόγλου θα έγραφε το όνομά του ως ο πρώτος νικητής στο άλμα εις μήκος στην Ιστορία της διοργάνωσης Ultimate Championship