Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: “Aνοίγουν” έξι κινητά

Θα ανοίξουν κινητά 6 προσώπων για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη. Ήρθη το απόρρητο από τις 11 Ιουλίου

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ©ΙΝΤΙΜΕ

Θετική είναι η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναφορικά με το αίτημα του 32ου τακτικού ανακριτή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην υπόθεση Γιώργου Μαζωνάκη, σύμφωνα με το iefmerida.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του ανακριτή αφορά έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, έναν σκληρό δίσκο και ένα USB και ζητείται να ελεγχθεί το σύνολο των στοιχείων της ψηφιακής επικοινωνίας.

Πρόκειται για ψηφιακές συσκευές που κατασχέθηκαν κατά την έρευνα της Αστυνομίας στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου.

Τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν είναι του Γιώργου Μαζωνάκη:

των δύο κατηγορούμενων ιατρών,
δύο γραμματέων και
μιας νοσηλεύτριας.

Το χρονικό εύρος της αιτούμενης άρσης του απορρήτου είναι το μέγιστο προβλεπόμενο από τον νόμο και ξεκινά από τις 11 Ιουλίου 2026 και φτάνει έως και την επομένη ημέρα του θανάτου του τραγουδιστή, δηλαδή τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών κρίνεται απαραίτητη για να διακριβωθούν οι ενέργειες των κατηγορουμένων πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναμένεται εντός της εβδομάδας.