Σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργου Αθανασάκη, αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων των τοπικών διαμερισμάτων της περιοχής, εκπροσώπων φορέων, αλλά και παραγωγών, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής 4/10, στο Δημοτικό Κατάστημα του Οροπεδίου Λασιθίου.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης, βρέθηκαν οι τεράστιες -όπως τόνισαν- καταστροφές που έχει υποστεί το σύνολο των καλλιεργειών στο Οροπέδιο Λασιθίου, που μέχρι και αυτή την ώρα θυμίζει λίμνη.

Καταστροφές καλλιεργειών στο Λασίθι © Intime/Ραπάνης Στέφανος
«Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασάκης, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων.
Όπως ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, αύριο θα είναι παρών στη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο, που μετά τη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί να επισκεφθούν ως πληγείσα περιοχή και το Οροπέδιο Λασιθίου.
«Αναμένουμε αύριο στην περιοχή μας να έρθει το κυβερνητικό κλιμάκιο και να δουν από κοντά την κατάσταση», επισήμανε ο Γιώργος Αθανασάκης, συμπληρώνοντας ότι «οι παραγωγοί δεν μπορούν να περιμένουν και θα κάνουμε σαφές ότι οι αποζημιώσεις πρέπει να δοθούν άμεσα».
