ΠΟΕΔΗΝ: Στο κόκκινο το ΕΣΥ – 7.000 υγειονομικοί σε αναστολή

«Περί τις 7.000 είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που έχουν βγει σε αναστολή» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο

Ιατρικό Προσωπικό © SOOC

Στο κόκκινο βρίσκεται το ΕΣΥ  λόγω της εκτόξευσης κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται, καθώς ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν βγει σε αναστολή επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν φτάνει τους 7.000, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι «Περί τις  7.000 είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που έχουν βγει σε αναστολή με

Είπε επίσης ότι 800 εργαζόμενοι εξαιρέθηκαν από τον εμβολιασμό από τις ειδικές επιτροπές και εργάζονται στην πρώτη γραμμή με δύο rapid test την εβδομάδα «και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, ακόμη 400 υγειονομικοί νοσούν όντας εμβολιασμένοι.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρότεινε να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με την υποχρέωση για 2 rapid test την εβδομάδα.