Γ.Δ.
910.29 +0,69%
CENER
-1,59%
3.1
CNLCAP
0,00%
7.05
DIMAND
0,00%
13.8
TITC
+0,33%
12.22
ΑΑΑΚ
0,00%
8.4
ΑΑΑΠ
0,00%
3.8
ΑΒΑΞ
-0,81%
0.737
ΑΒΕ
+1,18%
0.516
ΑΔΜΗΕ
+4,35%
1.774
ΑΕΓΕΚ
0,00%
0.035
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.402
ΑΛΜΥ
+1,46%
2.09
ΑΛΦΑ
+2,47%
1.003
ΑΝΔΡΟ
0,00%
5.6
ΑΝΕΚ
0,00%
0.1
ΑΝΕΠ
0,00%
0.072
ΑΝΕΠΟ
0,00%
0.105
ΑΡΑΙΓ
+3,61%
5.16
ΑΣΚΟ
+0,47%
2.13
ΑΣΤΑΚ
0,00%
6.36
ΑΤΕΚ
-6,67%
0.336
ΑΤΡΑΣΤ
+1,42%
4.3
ΑΤΤ
+0,89%
0.091
ΑΤΤΙΚΑ
+0,20%
0.978
ΒΑΡΓ
0,00%
0.11
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.222
ΒΙΟ
-1,46%
4.06
ΒΙΟΚΑ
0,00%
1.6
ΒΙΟΣΚ
+0,32%
0.631
ΒΙΟΤ
0,00%
0.26
ΒΙΣ
0,00%
0.825
ΒΟΣΥΣ
-6,60%
1.98
ΓΕΒΚΑ
+1,69%
1.2
ΓΕΔ
0,00%
0.0125
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+1,44%
9.88
ΔΑΙΟΣ
0,00%
2.94
ΔΕΗ
-0,61%
6.57
ΔΙΟΝ
0,00%
0.11
ΔΟΜΙΚ
+0,25%
0.818
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.254
ΔΡΟΜΕ
+3,48%
0.327
ΕΒΡΟΦ
+2,47%
0.748
ΕΕΕ
-0,22%
23.04
ΕΚΤΕΡ
-1,83%
1.34
ΕΛΒΕ
+3,39%
4.88
ΕΛΒΙΟ
0,00%
2.6
ΕΛΓΕΚ
-1,24%
0.397
ΕΛΙΝ
0,00%
1.78
ΕΛΛ
+1,87%
16.35
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-0,12%
1.718
ΕΛΠΕ
+4,30%
7.52
ΕΛΣΤΡ
-2,15%
2.28
ΕΛΤΟΝ
-0,97%
2.05
ΕΛΧΑ
-1,37%
1.58
ΕΝΤΕΡ
-1,75%
3.93
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.11
ΕΠΣΙΛ
-0,95%
6.26
ΕΣΥΜΒ
-3,18%
0.608
ΕΤΕ
-0,84%
3.669
ΕΥΑΠΣ
0,00%
3.47
ΕΥΔΑΠ
-0,29%
6.91
ΕΥΡΩΒ
+1,29%
1.02
ΕΧΑΕ
-0,16%
3.125
ΙΑΤΡ
-0,74%
1.345
ΙΚΤΙΝ
-1,48%
0.4995
ΙΛΥΔΑ
-1,63%
1.21
ΙΝΚΑΤ
-0,71%
1.4
ΙΝΛΙΦ
-2,01%
3.9
ΙΝΛΟΤ
0,00%
0.505
ΙΝΤΕΚ
+0,58%
3.47
ΙΝΤΕΡΚΟ
0,00%
6.7
ΙΝΤΕΤ
+1,47%
1.035
ΙΝΤΚΑ
+5,19%
1.704
ΚΑΜΠ
0,00%
2.48
ΚΑΡΕΛ
+1,45%
280
ΚΕΚΡ
+2,55%
0.964
ΚΕΠΕΝ
+6,56%
2.6
ΚΛΜ
0,00%
0.496
ΚΟΡΔΕ
-0,42%
0.478
ΚΟΥΑΛ
+5,57%
0.455
ΚΟΥΕΣ
-2,17%
4.5
ΚΡΕΚΑ
+2,80%
0.22
ΚΡΙ
-2,00%
5.88
ΚΤΗΛΑ
-2,07%
1.42
ΚΥΡΙΟ
+0,48%
1.04
ΛΑΒΙ
+0,54%
0.37
ΛΑΒΙΔ
-20,00%
0.004
ΛΑΜΔΑ
+0,09%
5.625
ΛΑΜΨΑ
0,00%
20.8
ΛΑΝΑΚ
-0,87%
0.686
ΛΕΒΚ
0,00%
0.22
ΛΕΒΠ
0,00%
0.252
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.15
ΛΟΓΟΣ
0,00%
0.916
ΛΟΥΛΗ
+1,44%
2.12
ΛΥΚ
+1,81%
1.69
ΜΑΘΙΟ
+5,13%
0.615
ΜΕΒΑ
+0,78%
2.6
ΜΕΝΤΙ
+1,32%
3.06
ΜΕΡΚΟ
-0,46%
43.2
ΜΙΓ
+9,44%
0.0394
ΜΙΝ
0,00%
0.474
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
-0,49%
20.36
ΜΟΝΤΑ
0,00%
0.66
ΜΟΤΟ
+1,39%
2.19
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.76
ΜΠΕΛΑ
+0,40%
15.21
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
2.13
ΜΠΟΚΑ
0,00%
0.026
ΜΠΟΠΑ
0,00%
0.057
ΜΠΡΙΚ
+0,52%
1.92
ΜΠΤΚ
+1,21%
0.5
ΜΥΤΙΛ
+1,57%
18.78
ΝΑΚΑΣ
0,00%
2.2
ΝΑΥΠ
0,00%
1.075
ΞΥΛΚ
-0,98%
0.202
ΞΥΛΠ
0,00%
0.22
ΟΛΘ
-1,23%
24
ΟΛΠ
-0,37%
16.02
ΟΛΥΜΠ
+0,29%
1.71
ΟΠΑΠ
-0,08%
13.09
ΟΤΕ
+0,47%
14.83
ΟΤΟΕΛ
+2,38%
10.34
ΠΑΙΡ
-0,23%
0.856
ΠΑΠ
-0,87%
2.27
ΠΕΙΡ
+3,09%
1.3195
ΠΕΤΡΟ
+1,45%
5.58
ΠΛΑΘ
+1,76%
4.05
ΠΛΑΙΣ
+0,34%
2.93
ΠΛΑΚΡ
0,00%
16.7
ΠΡΔ
+3,92%
0.53
ΠΡΕΜΙΑ
0,00%
1.05
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
8.7
ΠΡΟΦ
+0,17%
2.88
ΡΕΒΟΙΛ
+1,60%
1.27
ΣΑΡ
+1,82%
6.7
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.25
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.016
ΣΕΝΤΡ
-1,07%
0.278
ΣΙΔΜΑ
-0,50%
1.99
ΣΠΕΙΣ
+1,60%
6.36
ΣΠΙ
-2,87%
0.61
ΣΠΥΡ
0,00%
0.155
ΤΕΝΕΡΓ
+1,51%
20.22
ΤΖΚΑ
-2,03%
1.935
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.05
ΥΑΛΚΟ
+19,73%
0.176
ΦΙΕΡ
-2,80%
0.416
ΦΛΕΞΟ
0,00%
7.9
ΦΡΙΓΟ
-4,44%
0.086
ΦΡΛΚ
-0,17%
2.995
ΦΦΓΚΡΠ
0,00%
4.8
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.496
Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!

Peloponnese Food Stories: Χαρτογραφώντας την εμπειρία στη Κορώνη

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε η δεύτερη στάση του “Peloponnese Food Stories – Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με φόντο την Κορώνη της Μεσσηνίας στις 7 Αυγούστου.

Ένα γαστρονομικό φεστιβαλικό γεγονός που ξεκίνησε από την Αερόπολη της Λακωνίας και συνεχίζεται με δυναμική και σε άλλες περιφερειακές ενότητες. Μία άκρως βιωματική και αυθεντική εμπειρία που θέτει στο επίκεντρο την ιστορία, την μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, την λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Η πετυχημένη βραδιά με το γαστρονομικό γίγνεσθαι του τόπου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην Κορώνη, την εμβληματική κοινότητα της UNESCO για την μεσογειακή διατροφή άφησε  υπέροχες εντυπώσεις δημιουργώντας τελικώς μία όμορφη και ξεχωριστή ανάμνηση.

Πλήθος επισκεπτών βρέθηκαν στο σημείο όπου περιηγήθηκαν στην έκθεση των τοπικών προϊόντων, παρακολούθησαν μαγειρικές επιδείξεις και γευσιγνωσία κρασιού και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου καθώς και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά καθώς και μουσική εν πλω. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι δημοσιογράφοι από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα εθνικής εμβέλειας αλλά και τρεις τυχεροί επισκέπτες του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου βίωσαν την εμπειρία του αλιευτικού τουρισμού στα καταγάλανα και μαγικά νερά της Κορώνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στον εμβληματικό χαρακτήρα της Κορώνης, στην σημασία της προβολής και ανάδειξης της μεσογειακής – ελληνικής διατροφής, εκφράζοντας παράλληλα συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, όπως επίσης στο Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Μανιατάκειον Ιδρυμα τα οποία στήριξαν την χθεσινή εκδήλωση.

Χαιρέτισαν ακόμα, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής και των Επιχειρηματιών Κορώνης Παναγιώτης Μαργιάννης, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” Διονύσης Παπαδάτος, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο γεωοικονομολόγος Βασίλης Ζαμπούνης εκδότης του περιοδικού Ελιά και Ελαιόλαδο και δημοσιογράφος του olivenews.gr, η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Μαραθούπολης Μαρίνα Τεριζάκη και η Σοφία Τσιορτού ιδρυτικό μέλος της “Δροσοσταλίδα” ΚΟΙΝΣΕΠ.

Το Πρόγραμμα

Οι επισκέπτες της χθεσινής εκδήλωσης -την οποία παρουσίασε η chef Αγγελική Τσουκαλά- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν

  • LIVE COOKING SESSIONS από πέντε καταξιωμένους chefs, τους Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, Πέτρο Βρυώνη, Γεωργία Κουτσούκου, Νικήτα Μπατσικούρα, Πέτρο Κουμουνδούρο, οι οποίοι δημιούργησαν ένα μενού πέντε πιάτων με σκοπό να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αντιπροσωπευτικές γεύσεις της μεσσηνιακής – τοπικής κουζίνας
  • LIVE COCTAIL SESSION από τον γευσιγνώστη αποσταγμάτων Γιώργο Παπαδογούλα
  • WINE TASTING από τον διακεκριμένο sommelier Εμμανουήλ Κεντικελένη, Head Sommelier της Costa Navarino – Navarino Dunes που περιελάμβανε γευσιγνωσία μεσσηνιακών κρασιών.

Παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες μπορούσαν να μετάσχουν σε:

  • Κεραμικής, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Βασιλογιαννακοπούλου
  • Γευσιγνωσία Ελαιολάδου, από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας
  • Προετοιμασία για τα παραδοσιακά λαλάγγια, τα οποία έπλαθαν, υπό την καθοδήγηση των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κορώνης.
  • Σε όλους τους επισκέπτες προσφέρθηκαν κεράσματα, όπως επίσης παστέλι, και δίπλες από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης, αλλά και κάποιες από τις συνταγές που παρασκεύασαν οι σεφ.

Τέλος, ο Βασίλης Ράλλης και η μπάντα του δημιούργησαν  μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα αποδίδοντας, εν πλω, γνωστές επιτυχίες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!