Γ.Δ.
1448.7 +0,06%
ACAG
+1,54%
6.6
CENER
+1,75%
7.57
CNLCAP
+2,96%
6.95
DIMAND
-0,10%
9.68
OPTIMA
+3,70%
10.66
TITC
-0,53%
28.2
ΑΑΑΚ
0,00%
7
ΑΒΑΞ
-0,40%
1.484
ΑΒΕ
+0,61%
0.494
ΑΔΜΗΕ
-0,89%
2.23
ΑΚΡΙΤ
+1,10%
0.92
ΑΛΜΥ
0,00%
2.8
ΑΛΦΑ
-2,40%
1.627
ΑΝΔΡΟ
0,00%
6.8
ΑΡΑΙΓ
-0,24%
12.3
ΑΣΚΟ
-0,38%
2.65
ΑΣΤΑΚ
-1,08%
7.32
ΑΤΕΚ
0,00%
0.378
ΑΤΡΑΣΤ
+6,37%
8.02
ΑΤΤ
-0,44%
11.25
ΑΤΤΙΚΑ
+1,27%
2.39
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.24
ΒΙΟ
-0,69%
5.73
ΒΙΟΚΑ
0,00%
2.65
ΒΙΟΣΚ
+0,41%
1.225
ΒΙΟΤ
0,00%
0.274
ΒΙΣ
0,00%
0.182
ΒΟΣΥΣ
-4,00%
2.4
ΓΕΒΚΑ
-3,89%
1.605
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-0,96%
16.44
ΔΑΑ
+0,12%
8.458
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.78
ΔΕΗ
-0,53%
11.36
ΔΟΜΙΚ
+1,45%
4.545
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
-0,29%
0.349
ΕΒΡΟΦ
+0,30%
1.69
ΕΕΕ
0,00%
29.5
ΕΚΤΕΡ
+3,31%
4.365
ΕΛΒΕ
0,00%
4.88
ΕΛΙΝ
0,00%
2.41
ΕΛΛ
-1,39%
14.2
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,97%
2.595
ΕΛΠΕ
-0,36%
8.28
ΕΛΣΤΡ
0,00%
2.48
ΕΛΤΟΝ
+0,43%
1.868
ΕΛΧΑ
-1,02%
1.95
ΕΝΤΕΡ
0,00%
7.86
ΕΠΙΛΚ
+9,79%
0.157
ΕΠΣΙΛ
+5,10%
10.1
ΕΣΥΜΒ
0,00%
1.245
ΕΤΕ
+1,92%
7.656
ΕΥΑΠΣ
-0,61%
3.25
ΕΥΔΑΠ
-0,86%
5.75
ΕΥΡΩΒ
+1,64%
2.017
ΕΧΑΕ
-1,91%
5.13
ΙΑΤΡ
-0,61%
1.64
ΙΚΤΙΝ
-1,76%
0.447
ΙΛΥΔΑ
-3,03%
1.6
ΙΝΚΑΤ
-0,60%
5
ΙΝΛΙΦ
-0,83%
4.78
ΙΝΛΟΤ
-2,56%
1.14
ΙΝΤΕΚ
-2,66%
6.23
ΙΝΤΕΡΚΟ
-0,91%
4.38
ΙΝΤΕΤ
+3,24%
1.275
ΙΝΤΚΑ
-0,70%
3.525
ΚΑΜΠ
0,00%
2.7
ΚΑΡΕΛ
0,00%
342
ΚΕΚΡ
-0,63%
1.585
ΚΕΠΕΝ
+9,89%
2
ΚΛΜ
-1,88%
1.565
ΚΟΡΔΕ
-2,59%
0.526
ΚΟΥΑΛ
-3,23%
1.38
ΚΟΥΕΣ
-1,93%
5.59
ΚΡΕΚΑ
0,00%
0.28
ΚΡΙ
+0,91%
11.1
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.8
ΚΥΡΙΟ
+2,14%
1.43
ΛΑΒΙ
-1,05%
0.846
ΛΑΜΔΑ
-1,56%
6.92
ΛΑΜΨΑ
+1,85%
33
ΛΑΝΑΚ
+3,64%
1.14
ΛΕΒΚ
0,00%
0.352
ΛΕΒΠ
0,00%
0.368
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.125
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.39
ΛΟΥΛΗ
+2,55%
2.82
ΜΑΘΙΟ
-0,47%
1.06
ΜΕΒΑ
+2,33%
3.96
ΜΕΝΤΙ
+1,03%
2.95
ΜΕΡΚΟ
0,00%
46.2
ΜΙΓ
+1,02%
3.95
ΜΙΝ
+2,36%
0.65
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
+2,79%
27.28
ΜΟΝΤΑ
0,00%
3.02
ΜΟΤΟ
-0,99%
3
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.74
ΜΠΕΛΑ
+1,14%
28.38
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.33
ΜΠΡΙΚ
+0,77%
1.96
ΜΠΤΚ
0,00%
0.45
ΜΥΤΙΛ
-1,29%
38.3
ΝΑΚΑΣ
0,00%
2.72
ΝΑΥΠ
+0,49%
1.035
ΞΥΛΚ
-1,00%
0.297
ΞΥΛΚΔ
0,00%
0.0002
ΞΥΛΠ
-2,40%
0.326
ΞΥΛΠΔ
0,00%
0.0025
ΟΛΘ
0,00%
22.4
ΟΛΠ
+0,61%
24.9
ΟΛΥΜΠ
-1,03%
2.87
ΟΠΑΠ
-0,42%
16.58
ΟΡΙΛΙΝΑ
0,00%
0.878
ΟΤΕ
-0,97%
14.28
ΟΤΟΕΛ
-0,16%
12.86
ΠΑΙΡ
-1,64%
1.2
ΠΑΠ
-0,38%
2.61
ΠΕΙΡ
0,00%
4
ΠΕΤΡΟ
-0,69%
8.6
ΠΛΑΘ
-0,74%
4.04
ΠΛΑΚΡ
+0,65%
15.6
ΠΡΔ
0,00%
0.3
ΠΡΕΜΙΑ
+0,34%
1.164
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
7.8
ΠΡΟΦ
-1,69%
4.37
ΡΕΒΟΙΛ
+0,31%
1.63
ΣΑΡ
+1,02%
11.88
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.047
ΣΕΝΤΡ
-0,53%
0.378
ΣΙΔΜΑ
-1,94%
2.02
ΣΠΕΙΣ
+0,80%
7.6
ΣΠΙ
-3,90%
0.74
ΣΠΥΡ
0,00%
0.19
ΤΕΝΕΡΓ
-1,04%
18.11
ΤΖΚΑ
-4,48%
1.6
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.12
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0,92%
1.73
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.18
ΦΙΕΡ
+1,39%
0.366
ΦΛΕΞΟ
-3,03%
8
ΦΡΙΓΟ
+1,27%
0.318
ΦΡΛΚ
+0,12%
4.175
ΧΑΙΔΕ
+2,29%
0.67

Peloponnese Food Stories: Χαρτογραφώντας την εμπειρία στη Κορώνη

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε η δεύτερη στάση του “Peloponnese Food Stories – Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με φόντο την Κορώνη της Μεσσηνίας στις 7 Αυγούστου.

Ένα γαστρονομικό φεστιβαλικό γεγονός που ξεκίνησε από την Αερόπολη της Λακωνίας και συνεχίζεται με δυναμική και σε άλλες περιφερειακές ενότητες. Μία άκρως βιωματική και αυθεντική εμπειρία που θέτει στο επίκεντρο την ιστορία, την μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, την λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Η πετυχημένη βραδιά με το γαστρονομικό γίγνεσθαι του τόπου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην Κορώνη, την εμβληματική κοινότητα της UNESCO για την μεσογειακή διατροφή άφησε  υπέροχες εντυπώσεις δημιουργώντας τελικώς μία όμορφη και ξεχωριστή ανάμνηση.

Πλήθος επισκεπτών βρέθηκαν στο σημείο όπου περιηγήθηκαν στην έκθεση των τοπικών προϊόντων, παρακολούθησαν μαγειρικές επιδείξεις και γευσιγνωσία κρασιού και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου καθώς και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά καθώς και μουσική εν πλω. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι δημοσιογράφοι από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα εθνικής εμβέλειας αλλά και τρεις τυχεροί επισκέπτες του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου βίωσαν την εμπειρία του αλιευτικού τουρισμού στα καταγάλανα και μαγικά νερά της Κορώνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στον εμβληματικό χαρακτήρα της Κορώνης, στην σημασία της προβολής και ανάδειξης της μεσογειακής – ελληνικής διατροφής, εκφράζοντας παράλληλα συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, όπως επίσης στο Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Μανιατάκειον Ιδρυμα τα οποία στήριξαν την χθεσινή εκδήλωση.

Χαιρέτισαν ακόμα, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής και των Επιχειρηματιών Κορώνης Παναγιώτης Μαργιάννης, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” Διονύσης Παπαδάτος, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο γεωοικονομολόγος Βασίλης Ζαμπούνης εκδότης του περιοδικού Ελιά και Ελαιόλαδο και δημοσιογράφος του olivenews.gr, η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Μαραθούπολης Μαρίνα Τεριζάκη και η Σοφία Τσιορτού ιδρυτικό μέλος της “Δροσοσταλίδα” ΚΟΙΝΣΕΠ.

Το Πρόγραμμα

Οι επισκέπτες της χθεσινής εκδήλωσης -την οποία παρουσίασε η chef Αγγελική Τσουκαλά- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν

  • LIVE COOKING SESSIONS από πέντε καταξιωμένους chefs, τους Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, Πέτρο Βρυώνη, Γεωργία Κουτσούκου, Νικήτα Μπατσικούρα, Πέτρο Κουμουνδούρο, οι οποίοι δημιούργησαν ένα μενού πέντε πιάτων με σκοπό να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αντιπροσωπευτικές γεύσεις της μεσσηνιακής – τοπικής κουζίνας
  • LIVE COCTAIL SESSION από τον γευσιγνώστη αποσταγμάτων Γιώργο Παπαδογούλα
  • WINE TASTING από τον διακεκριμένο sommelier Εμμανουήλ Κεντικελένη, Head Sommelier της Costa Navarino – Navarino Dunes που περιελάμβανε γευσιγνωσία μεσσηνιακών κρασιών.

Παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες μπορούσαν να μετάσχουν σε:

  • Κεραμικής, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Βασιλογιαννακοπούλου
  • Γευσιγνωσία Ελαιολάδου, από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας
  • Προετοιμασία για τα παραδοσιακά λαλάγγια, τα οποία έπλαθαν, υπό την καθοδήγηση των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κορώνης.
  • Σε όλους τους επισκέπτες προσφέρθηκαν κεράσματα, όπως επίσης παστέλι, και δίπλες από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης, αλλά και κάποιες από τις συνταγές που παρασκεύασαν οι σεφ.

Τέλος, ο Βασίλης Ράλλης και η μπάντα του δημιούργησαν  μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα αποδίδοντας, εν πλω, γνωστές επιτυχίες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!