Κατέπεσε F16 στη Χαλκιδική, σώος ο πιλότος

Σύμφωνα με πληροφορίες μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής. Σώος ο πιλότος

F-16 © Eurokinissi

Το μεσημέρι της Τετάρτης κατέπεσε F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην νήσο Ψαθούρα, τη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος το εγκατέλειψε και είναι σώος. Κοντά στο σημείο αυτόπτες μάρτυρες είδαν αλεξίπτωτο.

Το μαχητικό F-16 είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και η πτώση του σημειώθηκε στις 13:33 το μεσημέρι.

Ο πιλότος θα μεταφερθεί αρχικά στη Λήμνο για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.