Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ και η ΑΣΓΜΕ απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων © EUROKINISSI

Με αίτημα την άρση συγχωνεύσεων τμημάτων και τη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδειας, δεκαδες εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικων ομοσπονδιων, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) και της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιών, εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται ή και καταργούνται, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και μη συμπεριλαμβάνοντας μαθητές/τριες που έχουν παραπεμφθεί στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης

Hermès: Εκατομμυριούχοι και μακρινοί συγγενείς της γενιάς Gen Z

Kτηματολόγιο: 20 Σεπτεμβρίου πιάνει δουλειά η τεχνητή νοημοσύνη

CCS: Σε τροχιά υλοποίησης η μονάδα στη Ραβέννα, πού βρίσκεται ο Πρίνος