Νέα αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την 39χρονη που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι που έμενε η 39χρονη και έπειτα από έρευνα που έκαναν, εντόπισαν πυροκροτητές και υλικό που παραπέμπει σε εκρηκτική ύλη. Αυτό δένει την ίδια με το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκε ο ενοικιαστής του διαμερίσματος, που φαίνεται ότι κατασκευάστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, κατά την πρώτη εκτίμηση του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα βρέθηκαν εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος, οκτώ κοινοί πυροκροτητές, καθώς επίσης και μικρή ποσότητα ΤΝΤ. Συνολικά οι Αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για ένα κιλό εκρηκτικά.
Η 39χρονη είχε σχέση με τον αποκαλούμενο «ληστή με τα τατουάζ», ο οποίος είχε συλληφθεί στην Αθήνα πριν από τέσσερα χρόνια και κατηγορείται για δεκάδες ληστείες τραπεζών. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει μαζί του σε ληστεία τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Οι αστυνομικοί εστιάζουν τις έρευνές τους στο να διαπιστωθεί ποια είναι η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την έκρηξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι θα κάνουν φύλλο και φτερό το κινητό τηλέφωνο της 39χρονης, με σκοπό αυτό να «μιλήσει» και για τις επαφές της αλλά και για τους εντολείς της.
Την υπόθεση χειρίζεται αρχικά το «ελληνικό FBI», ενώ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο «ληστής με τα τατουάζ», ο οποίος παρουσιάζεται ως αντιεξουσιαστής, να έχει δεσμούς με την ομάδα που φέρεται να οργάνωσε την επίθεση.
Το χρονικό της έκρηξης στη Θεσσαλονίκη
Η 39χρονη νωρίς το πρωί του Σαββάτου πριν τις 6 επιχείρησε να τοποθετήσει τη βόμβα στην τράπεζα. Πιθανός στόχος τα ΑΤΜ χωρίς προς το παρόν να αποκλείεται κάτι άλλο. Αφού τοποθέτησε τη βόμβα, έφυγε αλλά για άγνωστο λόγο επέστρεψε, πιθανότατα γιατί θεώρησε ότι δεν την είχε τοποθετήσει στο σωστό σημείο και επέστρεψε να το «διορθώσει», ή απόρησε γιατί δεν είχε εκραγεί ακόμη, θεωρώντας ότι έχει κάνει κάτι λάθος και επέστρεψε να τσεκάρει. Η βόμβα εξερράγη ουσιαστικά στα χέρια της με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.