Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις την Τετάρτη

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια την Τετάρτη 4 Ιουνίου με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες

Καλοκαιρινός καιρός © EUROKINISSI

Καλές καιρικές συνθήκες την Τετάρτη 4 Ιουνίου και μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 4 Ιουνίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, με εντονότερα φαινόμενα στον ορεινό άξονα της Πίνδου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα δυτικά και στο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr από 10 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 32-34, στη Θεσσαλία από 15 έως 33-35 βαθμούς, στην Ήπειρο από 14 έως 29-30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 32-34 βαθμούς, στα Επτάνησα από 15 έως 28-30 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια τμήματα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32-34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31-32 βαθμούς.