Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Πέμπτης στη λεωφόρο Μαραθώνος και Αρίωνος στη Ραφήνα, λίγο μετά τις 15:00, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι ήχησε το 112 προκειμένου οι πολίτες στις περιοχές Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερος Πεύκος να απομακρυνθούν μέσω Αγίας Κυριακής Λεωφόρος Μαραθώνος προς γήπεδο Αρτέμιδας.
Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αγία Κυριακή Ραφήνας Αττικής. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερος Πεύκο απομακρυνθείτε μέσω Αγίας Κυριακής Λεωφόρο Μαραθώνος προς γήπεδο Αρτέμιδας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Λόγω της φωτιάς υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος από τη συμβολή της με την οδό Φλέμινγκ ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στη Λ. Μαραθώνος από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα.
Για την κατάσβεση της φωτιάς, της οποίας το μέτωπο έχει κατεύθυνση προς τα Σπάτα, κινητοποιήθηκαν 90 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Εκκενώθηκαν σπίτια λόγω της φωτιάς
Σε εξέλιξη βρίσκεται, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, η διαδικασία εκκένωσης τεσσάρων οικισμών στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ραφήνας- Πικερμίου, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν κάτοικοι και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, από αστυνομικούς που βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς για να συνδράμουν στην απομάκρυνση των κατοίκων, απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα από την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, εννέα πολίτες με διάφορα προβλήματα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή απομακρύνουν τους κάτοικους από τους οικισμούς Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερο Πεύκο και Βουνόπολη. Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τις παραπάνω περιοχές περίπου 30 άτομα, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.