Σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα: Πώς έγινε το τροχαίο

Στους 47 οι τραυματίες από τη σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα. Πού νοσηλεύονται οι ανήλικοι μαθητές μετά το τροχαίο

Σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα © EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα στη Βούλα για το πώς προκλήθηκε το σοβαρό τροχαίο με τα δύο λεωφορεία, που έστειλε στο νοσοκομείο 47 ανθρώπους. Η σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα σημειώθηκε μπροστά στην Α’ Πλαζ Βούλας, όταν ένα λεωφορείο έπεσε στο πίσω μέρος προπορευόμενου λεωφορείου κάτω από συνθήκες που εξετάζονται.

Την ώρα που οι εικόνες από το διαλυμένο όχημα μετά τη σφοδρή σύγκρουση στη Βούλα δεν σταματούν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι αναφορές ότι η οδηγός του δεύτερου λεωφορείου αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει στο πίσω μέρος του πρώτου λεωφορείου. Επίσης, θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα έγινε στη γραμμή 122 (Σαρωνίδα – Σταθμός Αργυρούπολη). Πρόκειται για μία γραμμή με ιδιαίτερη κίνηση στη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά από μαθητές, οι οποίοι πηγαίνουν για μπάνιο σε παραλίες της Αττικής στα Νότια Προάστια.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για τη σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχει ήδη κινήσει, τη διαδικασία εσωτερικής διερεύνησης σχετικά με το τροχαίο συμβάν που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη λεωφόρο Καραμανλή, με την εμπλοκή δύο λεωφορείων της Κοινοπραξίας Συγκοινωνιών Αθηνών, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του δρομολογίου «122: Σαρωνίδα – Σταθμός Αργυρούπολη».

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένα λεωφορείο προσέκρουσε σε δεύτερο όχημα του ίδιου δρομολογίου, επί της Α’ Πλαζ Βούλας. Στο σημείο μετέβησαν 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 3 κινητές ιατρικές μονάδες και 2 δίκυκλα ταχείας επέμβασης. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Νοσοκομείο Παιδών «Αγλαΐα Κυριακού» και στο Γ.Ν. «Γ. Γεννηματάς».

Τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος τελούν υπό εξέταση από την αρμόδια Διεύθυνση Τροχαίας. Κλιμάκιο του ΟΑΣΑ έχει ήδη συγκροτηθεί και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για τη συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων.

Διευκρινίζεται ότι και τα 2 λεωφορεία παραδόθηκαν σε κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2024. Ο ΟΑΣΑ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και δηλώνει ετοιμότητα να συνδράμει στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

 

Σε ποια νοσοκομεία είναι οι τραυματίες μετά το τροχαίο

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι τραυματίες από τη σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα έχουν φθάσει τους 47. Σχεδόν όλοι είναι εκτός κινδύνου, εκτός από μια γυναίκα η οποία φέρει πολλαπλά τραύματα και δεν αναμένεται να μπει στο χειρουργείο για επέμβαση, καθώς η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και μαθητές, ηλικίας 14 και 16 ετών. Όλοι οι ανήλικοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, φέροντας εκδορές. Αναλυτικά, πού νοσηλεύονται οι τραυματίες μετά το τροχαίο με τα λεωφορεία στη Βούλα:

  • 10 παιδιά στο Αγλαΐα Κυριακού
  • 6 ενήλικοι στο νοσοκομείο Γεννηματάς
  • 31 ενήλικοι στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Σημειώνεται ότι μέσα σε λίγα λεπτά από το σοβαρό τροχαίο στη Βούλα, 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δύο μοτοσικλέτες έσπευσαν επί τόπου, με τους διασώστες να προχωρούν σε απεγκλωβισμούς και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.