Πυροσβεστική: 43 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την πυροσβεστική. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στους Κοκκινάδες Αργολίδας

Πυροσβεστική © Eurokinissi

Σε 43 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 7.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στους Κοκκινάδες

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κοκκινάδες Αργολίδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13.50 και δεν απειλούσε οικισμό.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.