Από τη Θεσσαλονίκη και τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας κάνει ντεμπούτο, με το πρώτο φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα, η Mohito, το brand του μεγάλου πολυεθνικού πολωνικού ομίλου στον χώρο της ένδυσης και των αξεσουάρ, του LPP. Ο LPP, που μέχρι και σήμερα προωθεί τα Mohito -νεανικά γυναικεία ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ- μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημά του, μίσθωσε το κατάστημα στην Αγίας Σοφίας 28, που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε το Butlers. Έτσι, o Όμιλος συστήνεται και με νέα φυσικά καταστήματα στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό, μετά τα Sinsay, αλυσίδα που και εκείνη άρχισε να αναπτύσσεται περιφερειακά στη χώρα μας, ξεκινώντας το 2023 από το Ηράκλειο.
Το πρώτο Μοhito, λοιπόν, θα φιλοξενηθεί σε κατάστημα τριών επιπέδων και εμβαδού 580 τ.μ., σ’ ένα σημείο που αποτελεί μία από τις καλύτερες περατζάδες της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ Πλατείας και οδού Τσιμισκή. Οι εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης του καταστήματος δεν έχουν ακόμη αρχίσει, οπότε εκτιμάται ότι η πινακίδα του Mohito θα ανεβεί προς τον Οκτώβριο.
Το Mohito διαθέτει 234 σημεία πωλήσεων και παρουσία σε 22 ευρωπαϊκές χώρες, στις περισσότερες από αυτές μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ωστόσο, το Mohito είναι μόνο ένα brand του Ομίλου LPP -γίγαντα στον τομέα της ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, που το 2023 είχε έσοδα 17 δισ. PLN (ζλότι) και λειτουργικά κέρδη 2,3 δισ. PLN
Ο LPP είναι πολωνικός πολυεθνικός όμιλος μόδας, με έδρα το Γκντανσκ. Η εταιρεία ειδικεύεται στη διανομή ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ, καθώς και προϊόντων για το σπίτι και τα κατοικίδια. Ο LPP έχει πέντε διαφορετικές μάρκες μόδας: Reserved, House, Cropp, Mohito και Sinsay, με την καθεμία να απευθύνεται σε διαφορετικές ομάδες πελατών. Ο LPP λειτουργεί σε 41 αγορές διεθνώς και απασχολεί περίπου 30.000 άτομα στα γραφεία, στο δίκτυο διανομής και τα καταστήματά του στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Να σημειωθεί ότι η LPP S.A διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας.

Ο χώρος στη Θεσσαλονίκη όπου θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα Mohito στην Ελλάδα © Powergame.gr
Με αιχμή του δόρατος το brand Sinsay η στρατηγική επέκταση της LPP S.A
Πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2025, η LPP S.A. είχε αναλύσει μια φιλόδοξη στρατηγική ανάπτυξης, με στόχο να διπλασιάσει τα έσοδά της σε περίπου 40 δισ. PLN μέχρι το 2027. Κεντρικό σημείο αυτού του σχεδίου αποτελεί η επιταχυνόμενη επέκταση του brand Sinsay, το οποίο προβλέπεται να συνεισφέρει το 75% των εσόδων της εταιρείας μέχρι τότε.
Για την επίτευξη του στόχου η LPP σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά την παρουσία της στην αγορά της λιανικής, με στόχο περίπου 7.500 καταστήματα μέχρι το 2027. Αυτή η επέκταση θα οδηγηθεί κυρίως από τη Sinsay, μέσω της διείσδυσης του συγκεκριμένου brand σε περιοχές με μικρότερο ανταγωνισμό στο λιανικό εμπόριο, δηλαδή στη Νότια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το flagship brand του Ομίλου, το Reserved, αναζητεί κατάλληλο χώρο στην Τσιμισκή -μεγάλο ακίνητο, για να παρουσιάσει τις γυναικείες και ανδρικές κολεξιόν του. Στην Τσιμισκή, βεβαίως, έχουν παρουσία όλα τα πασίγνωστα brands του ισπανικού ομίλου Inditex, αλλά και τα H&M, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο πλέον εμπορικός του κέντρου της Θεσσαλονίκης.