BP: Νέος Πρόεδρος του ΔΣ ο Άλμπερτ Μάνιφολντ

Ο Albert Manifold, πρώην επικεφαλής της εταιρείας δομικών υλικών CRH διαδέχεται τον Helge Lund στη θέση του προέδρου στη BP

Άλμπερτ Μάνιφολντ © BP

Η BP διόρισε τον Άλμπερτ Μάνιφολντ ως νέο πρόεδρο, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο Μάνιφολντ, πρώην επικεφαλής της εταιρείας δομικών υλικών CRH, διαδέχεται τον Helge Lund, ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί εν μέσω πιέσεων για αλλαγές από τον ακτιβιστή μέτοχο Elliott Investment Management.

Ο Άλμπερτ Μάνιφολντ αναλαμβάνει το ρόλο σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για την BP, μετά από χρόνια κακής απόδοσης. Ο ενεργειακός κολοσσός επανακαθόρισε τη στρατηγική του τον Φεβρουάριο, δεσμευόμενος να επιστρέψει στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και να ενισχύσει τις αποδόσεις.

Το βιογραφικό του νέου Προέδρου της BP

Ο Άλμπερτ Μάνιφολντ ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της CRH από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2024. Υπό την ηγεσία του, η CRH αναδιαμόρφωσε στρατηγικά το χαρτοφυλάκιό της και πέτυχε υψηλή ανάπτυξη και απόδοση. Διαθέτει ισχυρό ιστορικό στρατηγικής ηγεσίας και επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, με έμφαση στην αποδοτικότητα κόστους, στην πειθαρχημένη κατανομή κεφαλαίων και στη δημιουργία ταμειακών ροών.

Παράλληλα, είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της LyondellBasell, μιας παγκόσμιας χημικής βιομηχανίας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς και της Mercury Engineering, μιας κορυφαίας ιδιωτικής εταιρείας συμβούλων μηχανικών.

Η Dame Amanda Blanc, ανώτερη ανεξάρτητη διευθύντρια της bp, η οποία ηγήθηκε της διαδικασίας διαδοχής εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη που, μετά από μια αυστηρή και εις βάθος παγκόσμια αναζήτηση, μπορέσαμε να διορίσουμε τον Albert ως νέο πρόεδρο. Το εντυπωσιακό του ιστορικό στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους στην CRH αποδεικνύει ότι είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να καθοδηγήσει το επόμενο κεφάλαιο της bp.

Ο Albert έχει αδιάκοπη προσήλωση στην απόδοση, στοιχείο που ανταποκρίνεται απόλυτα στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της bp. Μετέτρεψε την CRH σε παγκόσμιο ηγέτη, αξιοποιώντας την πλούσια κληρονομιά της για να επιτύχει εξαιρετική ανάπτυξη, δημιουργία ρευστότητας και αποδόσεις.

Εκ μέρους της εταιρείας, θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Helge για την ηγεσία και την αφοσιωμένη του προσφορά στην bp τα τελευταία επτά χρόνια. Η συμβολή του σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών υπήρξε ανεκτίμητη.»

Ο Άλμπερτ Μάνιφολντ δήλωσε:

«Είναι τιμή μου να διοριστώ πρόεδρος μιας από τις σημαντικότερες ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως και να έχω την ευκαιρία να συμβάλω στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της. Η BP έχει κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσει στην κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών του κόσμου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το διοικητικό συμβούλιο της BP, τον Murray και την ηγετική ομάδα για να επιταχύνουμε την υλοποίηση της στρατηγικής και να δημιουργήσουμε διαχρονική και ουσιαστική αξία για τους μετόχους.»

Ο Άλμπερτ Μάνιφολντ είναι Ορκωτός Λογιστής, Πιστοποιημένος Δημόσιος Λογιστής, και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους (MBA και Master in Business Studies) από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Dublin City University). Παραμένει ειδικός σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της CRH και είναι επίσης σύμβουλος στην Clayton Dubilier & Rice.

googlenews
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!