ΕΛΙΝΟΙΛ: Η οικογένεια Καρνέση ενισχύει τη θέση της, πώληση πακέτου από τον Χάρη Κυνηγό

Η αποτίμηση της ΕΛΙΝΟΙΛ διαμορφώνεται πλέον γύρω στα 62 εκατ. ευρώ. Ενισχύεται περαιτέρω ο έλεγχος της οικογένειας Καρνέση στην εταιρεία

ΕΛΙΝΟΙΛ © elin.gr

Αλλαγή ισορροπιών στην ΕΛΙΝΟΙΛ, καθώς ο κ. Χάρης Κυνηγός προχώρησε σε πώληση πακέτου μετοχών, το οποίο πέρασε στην οικογένεια Καρνέση — ήδη βασικό μέτοχο της εταιρείας με ποσοστό 63,8%.

Η συναλλαγή αφορούσε 897 χιλιάδες μετοχές, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 3,7% του μετοχικού κεφαλαίου. Έγινε σε προσυμφωνημένη τιμή, στα 3 ευρώ ανά μετοχή, τιμή που ενσωματώνει premium σχεδόν 20% σε σχέση με τη χρηματιστηριακή τιμή των 2,53 ευρώ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η αποτίμηση της Ελινόιλ διαμορφώνεται γύρω στα 62 εκατ. ευρώ. Η κίνηση ενισχύει περαιτέρω τον έλεγχο της οικογένειας Καρνέση στην εταιρεία, ενώ το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται πλέον στη στρατηγική συνέχεια του ομίλου.