Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Ευρωκλινικής από την Generali

Και με τη βούλα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο Όμιλος Generali εξαγοράζει την Ευρωκλινική. Το σκεπτικό της απόφασης

Το κτίριο της Ευρωκλινικής Αθηνών © Euroclinic

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το «ok», ώστε να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Ευρωκλινικής από την Generali Hellas. Η είδηση επιβεβαιώνει το πρόσφατο ρεπορτάζ του powergame.gr. Στην απόφασή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού επισημαίνει ότι με βάση «τα μικρά μερίδια αγοράς των συμμετεχουσών επιχειρήσεων», η συγκεκριμένη συναλλαγή «δεν μεταβάλλει τις ανταγωνιστικές συνθήκες».

«Συνεπώς η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές που δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις» καταλήγει στην απόφασή της για την εξαγορά της Ευρωκλινικής από την Generali Hellas.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για Ευρωκλινική και Generali

Στις 03 Νοεμβρίου 2025, σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 892/2025 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση, η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «GENERALI HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» επί της εταιρείας «ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του Ν. 3959/2011.

Η συγκέντρωση αφορά τις σχετικές αγορές υπηρεσιών των ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας – διαγνωστικών κέντρων, όπου παρουσιάζονται κάθετες σχέσεις στις δραστηριότητες των επιχειρήσεων που μετέχουν στην συναλλαγή. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα μικρά μερίδια αγοράς των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, έκρινε ότι η συναλλαγή παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011 δεν μεταβάλλει τις ανταγωνιστικές συνθήκες. Συνεπώς η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές που δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις.