Empiria: Last minute η φετινή ζήτηση στις Κυκλάδες – Νέα είσοδος στη Μήλο με το Eréma

Η Empiria καταγράφει μικρότερο booking window σε Σαντορίνη και Πάρο, ενώ επεκτείνεται στη Μήλο με το νέο ξενοδοχείο Eréma τον Ιούνιο

Ο Αντώνης Ηλιόπουλος, Founder & CEO του Ομίλου Empiria, με φόντο το νέο Eréma στη Μήλο ©Empiria Group

Αισθητή επιβράδυνση στη ζήτηση κατέγραψε ο όμιλος Empiria μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ιράν τον Φεβρουάριο, παρά τη δυναμική εκκίνηση της φετινής σεζόν, αλλά τα επενδυτικά της σχέδια συνεχίζονται κανονικά και η Μήλος θα αποτελέσει τη νέα προσθήκη στον χαρτοφυλάκιό του. Η Σαντορίνη κινείται καλύτερα σε σχέση με την περσινή αδύναμη χρονιά, χωρίς όμως να προσεγγίζει τα επίπεδα του 2024, ενώ η Πάρος διατηρεί τη δυναμική της προηγούμενης χρονιάς, με τις ενδείξεις να παραπέμπουν σε ακόμη μία θετική σεζόν.

Αισθητή επιβράδυνση στη ζήτηση κατέγραψε ο όμιλος Empiria μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ιράν τον Φεβρουάριο, παρά τη δυναμική εκκίνηση της φετινής σεζόν, με τη Σαντορίνη να κινείται καλύτερα σε σχέση με την περσινή αδύναμη χρονιά, χωρίς όμως να προσεγγίζει τα επίπεδα του 2024. Την ίδια στιγμή, η Πάρος διατηρεί τη δυναμική της προηγούμενης χρονιάς, με τις ενδείξεις να παραπέμπουν σε ακόμη μία θετική σεζόν.

Σύμφωνα με τον Founder & CEO της Empiria, Αντώνης Ηλιόπουλος, οι κρατήσεις φέτος πραγματοποιούνται σε πιο last minute βάση, ενώ η μέση διάρκεια διαμονής στους δύο προορισμούς παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σκιαγραφώντας μια αγορά με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα και χαμηλότερη προβλεψιμότητα.

Ο κ. Ηλιόπουλος αποδίδει σημαντικό μέρος της φετινής μεταβλητότητας στις long-haul αγορές, όπου οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν επηρεαστεί αισθητά από τις γεωπολιτικές εντάσεις. Όπως σημειώνει, η εξέλιξη αυτή αναδιαμορφώνει τις ισορροπίες στη Μεσόγειο, με την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη νότια Γαλλία να εμφανίζονται ως οι βασικοί κερδισμένοι της περιόδου, καταγράφοντας ισχυρά διψήφια ποσοστά αύξησης σε σχέση με πέρυσι. Η Ιταλία κινείται επίσης ανοδικά, αλλά με πιο συγκρατημένους ρυθμούς.

Empiria

Mystique Σαντορίνη ©Empiria Group

Νέα στρατηγική επέκταση στη Μήλο

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Empiria προχωρά παράλληλα σε κινήσεις ανάπτυξης και επανατοποθέτησης του χαρτοφυλακίου της, με σημαντικότερη εξέλιξη τη νέα παρουσία της στη Μήλος.

Ο όμιλος αναμένεται να εγκαινιάσει στις 22 Ιουνίου το Eréma, a Member of Design Hotels, ένα νέο all-suite ξενοδοχείο 41 δωματίων, το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και το αεροδρόμιο του νησιού. Η επένδυση σηματοδοτεί την είσοδο της Empiria σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κυκλαδίτικους προορισμούς, διευρύνοντας το αποτύπωμά της στις Κυκλάδες.

Παράλληλα, στη Σαντορίνη ο όμιλος επεκτείνει το concept του Istoria, a Member of Design Hotels, δημιουργώντας ένα ενιαίο σχήμα με παρουσία σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Το Istoria Cliff στο Φηροστεφάνι προστίθεται στο υφιστάμενο Istoria Beach στον Περίβολο, με τη συνολική δυναμικότητα να φτάνει πλέον τις 21 σουίτες και βίλες.

Στην Πάρο, το The Villas at Parīlio διανύει την πρώτη πλήρη σεζόν λειτουργίας του, ενισχύοντας τη δραστηριότητα του ομίλου στον τομέα της ιδιωτικής πολυτελούς φιλοξενίας, που συνεχίζει να εμφανίζει αυξημένη ζήτηση από ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Σταδιακά ανοίγει όλο το portfolio

Η φετινή σεζόν για τον όμιλο ξεκίνησε στις 20 Απριλίου με το άνοιγμα του Mystique, a Luxury Collection Hotel, ενώ ακολούθησαν το Parīlio, a Member of Design Hotels την 1η Μαΐου και το Vedema, a Luxury Collection Resort στις 4 Μαΐου.

Στις 8 Μαΐου υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες του το Cosme, a Luxury Collection Resort, ενώ το Istoria, a Member of Design Hotels και το Acron Villas ανοίγουν στις 15 Μαΐου.

Με τη νέα επένδυση στη Μήλο και την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της σε Σαντορίνη και Πάρο, η Empiria επιχειρεί να ισχυροποιήσει τη θέση της στην premium φιλοξενία των Κυκλάδων, σε μια περίοδο όπου η διεθνής τουριστική ζήτηση χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα και μεγαλύτερη εξάρτηση από τις βραχυπρόθεσμες κρατήσεις.