Γ.Δ.
ΧΑΙΔΕ
-3,70%

Intrakat: Η ανακοίνωση για το νέο ΔΣ – CEO ο Αλ. Εξάρχου

Ανακοινώθηκαν και τυπικά προς το Χρηματιστήριο Αθηνών τα προτεινόμενα προς εκλογή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Intrakat που προτείνει η «WINEX INVESTMENT LIMITED», η οποία κατέχει ποσοστό 31,07% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Πρόκειται για ηχηρά πρόσωπα που είχαν ήδη γνωστοποιηθεί από χθες, με αιχμή του δόρατος τη Νίκη Τζαβέλλα που αναλαμβάνει πρόεδρος και τον Αλέξανδρο Εξάρχου που θα έχει το ρόλο του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου. Η νέα σύνθεση αναμένεται να υπερψηφιστεί  στη Γενική Συνέλευση μετόχων την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η ανώνυμη εταιρεία «ΙΝTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» (η «Εταιρεία») ανακοινώνει, σύμφωνα με το Ν.4548/2018 και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία «WINEX INVESTMENT LIMITED», η οποία κατέχει ποσοστό 31,07% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, θα υποβάλει πρόταση προς τους μετόχους της Εταιρείας επί του 9ου και του 10ου θέματος της ημερήσιας διάταξης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης , επί των οποίων η συζήτηση και λήψη αποφάσεων θα λάβει χώρα, κατόπιν αναβολής, την 15η Ιουλίου 2022.

Συγκεκριμένα, η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία «WINEX INVESTMENT LIMITED» θα υποβάλει τις ακόλουθες προτάσεις:

1.Επί του 9ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, θα προταθεί προς εκλογή νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, με πενταετή θητεία, παρατεινόμενη αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης, μη δυνάμενη όμως να υπερβεί την εξαετία.

Τα προτεινόμενα προς εκλογή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα ακόλουθα:

1. Τζαβέλλα Νίκη

2. Εξάρχου Αλέξανδρος

3. Παμπούκης Χάρης

4. Γιόκαρη Αντιγόνη

5. Χατζηπαναγιώτης Κωνσταντίνος

6. Βουγιούκας Νικόλαος

7. Τσοτσορός Ευστάθιος

8. Αντιβαλίδης Παναγιώτης

9. Αθανάσιος Σχίζας

1.1 Εκ των ως άνω μελών, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Νικόλαος Βουγιούκας, Ευστάθιος Τσοτσορός, Παναγιώτης Αντιβαλίδης και Αθανάσιος Σχίζας θα προταθούν ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

1.2 Όπως προκύπτει και από τα βιογραφικά των προτεινομένων μελών του Δ.Σ, τα προτεινόμενα προς εκλογή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας που προβλέπονται στην Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας καθώς διαθέτουν τα εχέγγυα ήθους, τη φήμη, τις γνώσεις, την εμπειρία, την ανεξαρτησία κρίσης και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεσή των καθηκόντων που τους ανατίθενται. Επιπλέον, σημειώνεται ότι υπάρχει επαρκής εκπροσώπηση ανά φύλο τουλάχιστον είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και έτσι επιτυγχάνεται πολυμορφία.

1.3 Περαιτέρω, δε συντρέχουν κωλύματα ή ασυμβίβαστα στο πρόσωπο των προτεινόμενων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ως προς τις διατάξεις του ν. 4706/2020, του εφαρμοζόμενου Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και του Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας,

1.4. Η προτεινόμενη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, όχι μόνο ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του ν. 4706/2020, αναφορικά με τον αριθμό των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και υπερβαίνει τον ελάχιστο αριθμό ανεξαρτήτων μελών που τίθεται από το Ν. 4706/20200. Έκαστο εκ των προτεινόμενων ανεξαρτήτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πληροί τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020 και συγκεκριμένα δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου μεγαλύτερο του μηδέν κόμμα πέντε τοις εκατό (0,5%) του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ενώ είναι απαλλαγμένο από οικονομικές, επιχειρηματικές, οικογενειακές ή άλλου είδους σχέσεις εξάρτησης, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του και την ανεξάρτητη και αντικειμενική κρίση του.

2. Επί του 10ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, θα προταθεί όπως η Επιτροπή Ελέγχου είναι επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την παρ.1(α)(αα) του αρ. 44 του Ν. 4449/2017, αποτελούμενη από τρία (3) μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο (2) θα είναι ανεξάρτητα, κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του Ν. 4706/2020.

Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου θα οριστούν από το Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίασή του, δεδομένου ότι η εν λόγω Επιτροπή αποτελεί επιτροπή του Δ.Σ., σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1(γ) του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017. Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου θα συμπίπτει με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ήτοι θα είναι πενταετής, παρατεινόμενη αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης, μη δυνάμενη όμως να υπερβεί την εξαετία.

3. Τα βιογραφικά σημειώματα των προτεινόμενων προς εκλογή μελών του Δ.Σ. έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.intrakat.gr)

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!