Starbucks: Ο νέος CEO ανέλαβε δύο εβδομάδες νωρίτερα

Ο Λ. Ναρασινχάμ είχε ενταχθεί στο δυναμικό της Starbacks τον περασμένο Σεπτέμβριο, με σκοπό να αναλάβει καθήκοντα από την 1η Απριλίου 2023

Λ. Ναρασιμχαν και Χ. Σουλτς © starbucks.com

Ο Λάξμαν Ναρασιμχάν ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Starbucks, δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι είχε ανακοινωθεί.

Ο νέος CEO θα προεδρεύσει της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετοχών, πραγματοποιώντας την πρώτη του δημόσια ομιλία στους μετόχους με τη νέα του αρμοδιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ναρασινχάμ είχε ενταχθεί στο δυναμικό της Starbacks τον περασμένο Σεπτέμβριο, με σκοπό να αναλάβει επισήμως καθήκοντα από την 1η Απριλίου 2023. Πριν από αυτό, ήταν διευθύνων σύμβουλος της Reckitt, η οποία κατέχει εμπορικά σήματα όπως η Lysol, η Durex και η Mucinex, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί στις PepsiCo και McKinsey.

Ο νέος CEO του κολοσσού της αγοράς καφέ, παίρνει τα ηνία από τον Χάουαρντ Σουλτς, ο οποίος ολοκληρώνει την τρίτη του θητεία στη θέση αυτή.

Ο Σουλτς επέστρεψε σχεδόν ένα χρόνο πριν, αφού ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Κέβιν Τζόνσον εξέπληξε τους επενδυτές ανακοινώνοντας την αποχώρησή του.

Έναν χρόνο μετά, η μετοχή της Starbucks έχει ενισχυθεί σχεδόν 8%, με τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται περί τα 113 δις. δολάρια, σε μία περίοδο που ο  S&P 500 έχει υποχωρήσει πάνω από 13%.