Πώς μειώθηκαν οι μετοχές υπό επιτήρηση, το ενδιαφέρον Μήτση για τη Σχολή Τουρισμού στο Ηράκλειο και μια ανάθεση-χρυσάφι από τον ΔΑΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για τη Στοά Αρσακείου, τα πλαστικά και χάρτινα καλαμάκια και τo νέο εγχείρημα του Διονύση Παναγιωτάκη

Γιάννος Κοντόπουλος © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Χρηματιστήριο: Πώς συρρικνώθηκε ο αριθμός των εταιρειών στην επιτήρηση

Οι μετοχές 28 εταιρειών βρίσκονταν σε Επιτήρηση στο Χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2019, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και έξι χρόνια μετά, έχουν απομείνει μόλις επτά! Και από αυτές καταβάλλεται προσπάθεια επιστροφής τους στην κανονική διαπραγμάτευση. Επίσης, από 16 εταιρείες που οι μετοχές τους βρίσκονταν σε αναστολή διαπραγμάτευσης τότε, πλέον έχουν απομείνει μόλις… τρεις! Και δεν είναι βέβαιο αν θα επιστρέψουν. Frigoglass, Yalco, Bιοτέρ, Μπήτρος, Προοδευτική, Αγροτικός Οίκος Σπύρου και Τρία Άλφα παραμένουν στην κατηγορία της Επιτήρησης, ενώ Sato, Δούρος και Επίλεκτος (σ.σ. η τελευταία πέρασε στην εν λόγω κατηγορία στις 31/10/2024) βρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης.  Άλλες μέσω δημόσιας πρότασης (π.χ. Forthnet, ΒΙΣ), άλλες μέσω συγχώνευσης (π.χ. ΑΝΕΚ), άλλες μέσω διαγραφής δανείων (π.χ. Ακρίτας) και άλλες μέσω αυξήσεων κεφαλαίου (π.χ. Lavipharm, Intralot), βελτίωσαν τη θέση τους και τα ίδια κεφάλαια κυρίως και βγήκαν από την κατηγορία. Φυσικά και υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις εταιρειών που λόγω οικονομικών προβλημάτων οι μετοχές διεγράφησαν από το Χ.Α. (Βαράγκης, ΑΕΓΕΚ, Αxon Συμμετοχών).

Οι προσπάθειες για επιστροφή!

Από τις επτά εταιρείες που βρίσκονται σε επιτήρηση, γίνεται προσπάθεια από κάποιες διοικήσεις αυτών, να επιστρέψουν στην… κανονικότητα. Χαρακτηριστικά, η Frigoglass θα βελτιώσει τα ίδια κεφάλαια, απορροφώντας με έκδοση μετοχών, δύο εταιρείες, σύμφωνα και με όσα αποφάσισε η γενική συνέλευση. Στην προοπτική αυτή, η μετοχή έχει σημειώσει ράλι πάνω από 52% από τις 30/1/2025.

Η Μπήτρος αναφέρει πως την 29/07/2024 υπεγράφησαν οι Συμφωνίες Εξυγίανσης των θυγατρικών εταιρειών Μπήτρος Μεταλλουργική και Μπήτρος Οπλισμός Σκυροδέματος. Οι Συμφωνίες Εξυγίανσης, η υπογραφή των οποίων αποτελεί την κατάληξη της διαδρομής που ξεκίνησε με το MoU του 2019 και είχε ως επόμενο σταθμό τη συναλλαγή μεταξύ της Μπήτρος Μεταλλουργική και της ΣΙΔΜΑ το 2020, προβλέπουν την αναδιάρθρωση του συνόλου σχεδόν του τραπεζικού δανεισμού των δύο θυγατρικών εταιρειών, με την αποπληρωμή μέρους του και τη διαγραφή του υπολοίπου, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των συμφωνηθέντων. Τα κεφάλαια για την αποπληρωμή θα προκύψουν, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, από την πώληση περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών.

Ως προς την Υalco έχουν καταγγελθεί δάνεια αλλά πριν από ένα χρόνο το fund στο οποίο έχουν περάσει τα δάνεια εξέφρασε την βούληση να μην προβεί σε ενέργειες αναγκαστικής δικαστικής επιδίωξης για περίοδο τριών ετών. Η Διοίκηση της εταιρείας σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών και εξελίξεων, βρίσκεται σε αδιάλειπτες συζητήσεις με την εταιρεία που έχει αναλάβει τα δάνειά της με σκοπό την εξεύρεση συμβιβαστικής διευθέτησης των εναπομεινάντων καταγγελμένων δανειακών υποχρεώσεων (ποσό 34,5 εκατ. ευρώ). Ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου έχει φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της τάξης των 10 εκατ. ευρώ και λέει ότι σχεδιάζει να προσφύγει στα δικαστήρια εκφράζοντας την αισιόδοξία της ότι θα πετύχει τη ρύθμιση των οφειλών της.

Τέλος, η Εριουργία Τρία Άλφα ανέφερε στα αποτυελέσματα του 2024 με αναπροσαρμογή αξίας στο βασικό της ακίνητο στην Νέα Ιωνία κατά 2,6 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας τα ίδια κεφάλαια στα 2,5 εκατ. ευρώ. Οι συσσωρευμένες ζημιές παρά τα κέρδη των 69 χιλιάδων ευρώ ξεπερνούν τις 800 χιλιάδες ευρώ με ένα τζίρο κάτω του 1 εκατ. ευρώ, με κύριο πελάτη το Ελληνικό Δημόσιο.

Ενδιαφέρον Μήτση για τη Σχολή Τουρισμού στο Ηράκλειο;

Το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει κινήσει η ανακοίνωση για εκμίσθωση των ξενοδοχείων των τριών Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων του Υπουργείου Τουρισμού, με μοντέλο ΣΔΙΤ. Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Όμιλος Μήτσης εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του ξενοδοχειακού τμήματος της ΣΤΑΕ στο Κοκκίνο Χάνι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η εγκαταλελειμμένη σχολή γειτνιάζει με το Mitsis Rinela Beach Resort & Spa κάτι που ενισχύει τη στρατηγική δυναμική του εγχειρήματος, καθώς προσφέρεται η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η συμμετοχή του Ομίλου Μήτση δεν θα αποτελεί μόνο «ψήφο εμπιστοσύνης» προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, αλλά και υπόδειγμα για το πώς η τουριστική βιομηχανία μπορεί να επενδύσει ουσιαστικά στην εκπαίδευση και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού που θα τη στηρίξει τα επόμενα χρόνια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη Στοά Αρσακείου

Στην τελική ευθεία είναι πλέον η επαναλειτουργία της εμβληματικής Στοάς Αρσακείου στο κέντρο της Αθήνας, καθώς υπολογίζεται ότι θα ανοίξει τον Ιούνιο. Όπως μαθαίνουμε προ ολίγων ημερών τοποθετήθηκε το ιστορικό στέγαστρο της Στοάς, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 15 εκατ. που έχει αναλάβει η Legendary Food. Πριν από λίγο καιρό παραδόθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ο χώρος για το Europa Experience. Έχει προηγηθεί η παράδοση των τεσσάρων εμπορικών καταστημάτων (Lacoste, BSB, The Bostonians και Nike) στους χρήστες για την τελική τους διαμόρφωση. Σειρά τώρα έχει να ανακοινωθούν οι επιχειρηματίες της εστίασης που θα απαρτίζουν το «Foodhall» και θα είναι υπεύθυνοι για το κομμάτι της γαστρονομίας.

To νέο εγχείρημα του Διονύση Παναγιωτάκη

Γνωστός από την ενασχόλησή του με το χώρο του θεάματος, όντας ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Αθηναϊκά Θέατρα, η οποία μεταξύ άλλων διαχειρίζεται το θέατρο Παλλάς στην οδό Βουκουρεστίου, το Θέατρο Πειραιώς 131, το Θέατρο Ήβη, το Θέατρο Δημήτρης Χορν αλλά και μουσικές σκηνές, ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης και του τηλεοπτικού σταθμού One Channel, Διονύσης Παναγιωτάκης, δημιούργησε μία νέα επιχειρηματική οντότητα. Η οποία και σε αυτή την περίπτωση έχει άμεση σχέση με το χώρο του θεάματος. Ο λόγος για τη Stages Network Α.Ε. Αντικείμενό της είναι, τι άλλο; Οι υπηρεσίες θεατρικών και λοιπών δημόσιων θεαμάτων, οι υπηρεσίες εκμετάλλευσης προγραμμάτων θεαμάτων και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

ΔΑΑ: Μια ανάθεση χρυσάφι…

Διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών ανεφοδιασμού αεροπλάνων πραγματοποιεί ο ΔΑΑ. Ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις και θα αφορά την τροφοδοσία του ΔΑΑ με αεροπορικά καύσιμα για 3 ½ χρόνια. H περίοδος υλοποίησης της προμήθειας αφορά από τον Απρίλιο του 2026 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2029. Οι ενδιαφερόμενοι για το έργο, θα πρέπει να εκφράσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 6 Ιουνίου 2025, με στόχο ο ΔΑΑ να προεπιλέξει από αυτούς όσους θα συνεχίσουν στην δεύτερη φάση της υποβολής προσφορών. Η φάση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2026.

Οι ανάγκες, σύμφωνα με τον ΔΑΑ είναι μεγάλες, καθώς στην περίμετρο του αεροδρομίου λειτουργούν αποθήκες καυσίμων συνολικού όγκου 24.000 κ.μ. ενώ μέχρι την έναρξη της σύμβασης παροχής της υπηρεσίας, θα έχει προστεθεί άλλη μια δεξαμενή όγκου 9.000 κ.μ. Οι δεξαμενές αυτές καλύπτουν τις ανάγκες ανεφοδιασμού σκαφών για πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με τον ΔΑΑ πέρυσι απαιτήθηκαν 1 εκατ. κυβικά μέτρα (1 δισ. λίτρα) αεροπορικών καυσίμων για να καλυφθεί η ζήτηση, από 854 χιλ. κ.μ. που ήταν το 2023 και 736.000 κ.μ. το 2022. Σημειώνεται ότι ένα κ.μ. αεροπορικού καυσίμου κοστίζει σήμερα 500 ευρώ κι επομένως η «δουλειά» που θα ανατεθεί σε κάποιον (ή κάποιους) να τρέξει ανέρχεται σε τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως ή σε περισσότερα από 1,75 δισ. ευρώ για την περίοδο ανάθεσης που θα κάνει ο ΔΑΑ.

Ο ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει την απόκτηση των καυσίμων, θα λειτουργήσει στο σύστημα τροφοδοσίας των δεξαμενών του ΔΑΑ με καύσιμα, αλλά και την τροφοδοσία των αεροσκαφών, από τα οποία θα εισπράττει χρήματα. Φυσικά ένα μικρό ποσοστό της αμοιβής αυτής θα περιέρχεται και στον ΔΑΑ.

Η πτώση της τιμής των καυσίμων αυξάνει το εμπορικό έλλειμμα της χώρας

Μόνον ένα μήνα «ξαπόστασαν» οι εισαγωγές στη χώρα μας και πήραν ξανά την ανιούσα. Οι εισαγωγές το μήνα Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 3,6% φτάνοντας σχεδόν στα 6,97 δισ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 8,4% υποχωρώντας στα 3,93 δισ. ευρώ. Έτσι προκλήθηκε έλλειμμα περίπου τριών δισ. ευρώ, το οποίο είναι αυξημένο κατά 25% σε σχέση με το έλλειμα που είχαμε τον ίδιο μήνα το 2024 (2,42 δισ. ευρώ).

Η μεγάλη ζημιά έγινε από πετρελαιοειδή για τα οποία σημειώθηκε μεγάλη μείωση τιμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία των εξαγωγών, μόνον από τα πετρελαιοειδή υποχώρησε το μήνα Μάρτιο κατά 600 εκατ. ευρώ. Εξαιρουμένου του εμπορίου των πετρελαιοειδών, η επιδείνωση του ελλείμματος στο εξωτερικό εμπόριο της χωράς περιορίζεται σε μόλις 2%.

Μάλιστα οι εξαγωγές αγαθών (πλην καυσίμων και πλοίων) αυξήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο κατά 206 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 250 εκατ. ευρώ. Με τα παραπάνω φαίνεται ότι οι μειώσεις τιμών στα καύσιμα, παρόλο που ευεργετούν τους καταναλωτές, πλήττουν το εξωτερικό εμπόριο της χώρας. Παράλληλα η εξέλιξη του εξωτερικού εμπορίου της χώρας συνεχίζει ν’ αποτελεί αχίλλειο πτέρνα για τα μακρο-οικονομικά της χώρας, έχοντας το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να κινείται στο 6% του ΑΕΠ και συνεχώς να διευρύνεται.

Πώς το θες το καλαμάκι; Πλαστικό ή χάρτινο;

Έχει πλημμυρίσει η αγορά, τα καφέ δηλαδή, με πλαστικά καλαμάκια, παρότι έχουν απαγορευτεί από το 2021. Τα καλαμάκια, που χρησιμοποιούνταν κατά κόρο, σαν πλαστικά μίας χρήσης, απαγορεύτηκαν και τη θέση τους πήραν τα χάρτινα μόνο που αυτά, μετά από κάποιο διάστημα αποδείχτηκαν μη χρηστικά.  Οι καταναλωτές τους έδωσαν χρόνο, το ίδιο και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, ελπίζοντας ότι θα αντέχουν καλύτερα στη χρήση, αλλά τελικά οι προσδοκίες έπεσαν στον…καφέ. Στη θέση λοιπόν των νόμιμων χάρτινων, βλέπουμε να έχουν επιστρέψει πανηγυρικά τα πλαστικά, τα οποία εξ’ όσων πληροφορούμαστε, είναι εισαγωγής. Κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται από αυτό το πισωγύρισμα, άλλωστε υπάρχει και η εύκολη δικαιολογία, ότι και το πλαστικό ανακυκλώνεται άρα εναπόκειται στην προσοχή του χρήστη, η απόρριψη του προϊόντος στους μπλε κάδους και όχι όπου λάχει. Υπάρχει όμως και μία άλλη, αστεία δικαιολογία που συνοδεύει το come back των πλαστικών καλαμακιών. Λένε πως η διάθεση και χρήση τους δεν πρέπει να απαγορεύεται, γιατί είναι….επαναχρησιμοποιούμενα. Και φυσικά εδώ γελάμε. Δηλαδή ο σερβιτόρος ή ο καφετζής, θα μαζεύει τα χρησιμοποιημένα καλαμάκια, θα τα πλένει και θα τα δίνει προς χρήση σε επόμενους πελάτες; Ή μήπως ο πελάτης, που παίρνει στο χέρι τον καφέ- πακέτο, αφού πιει τον καφέ όπως πηγαίνει στο δρόμο ή στις ασχολίες του, θα «φυλάξει» το καλαμάκι, μέχρι να βρει βρύση για να το πλύνει ώστε να το έχει για το επόμενο ρόφημα που θα παραγγείλει; Τέτοια …φαιδρά και «κουλά» πράγματα, μόνο στην Ελλάδα παρατηρεί κανείς. Πρόσφατα από επιστήμονα χημικό και συγκεκριμένα από τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Μ., Νίκο Τζόλλα, ακούσαμε μία ενδιαφέρουσα ιδέα, παραγωγής καλαμακιών από το στέλεχος υβριδίου ρυζιού που θα είναι λιγότερο υαλώδες, αφού αυτό το τμήμα του φυτού δεν αξιοποιείται αλλιώς. Βεβαίως υπάρχει και το πολυσυζητημένο ‘σταραμάκι’ , καλαμάκι μιας χρήσης από στέλεχος σταριού, που παράγεται στο Κιλκίς  και το οποίο, είχε προωθηθεί στη λιανική, σε συνεργασία με τη Nespresso.

Τι θα γίνει με τα καλαμάκια δεν ξέρουμε, αλλά τώρα που ανοίγει ο καιρός, ελπίζουμε να μη δούμε τις παραλίες σπαρμένες με καλαμάκια πλαστικά.

Τα private equities συνεχίζουν να επενδύουν στην τεχνολογία…

Πολύ σκληρός για να πεθάνει (στις προτιμήσεις των επενδυτών) αποδεικνύεται ο κλάδος της τεχνολογίας. Παρά το κλίμα αβεβαιότητας που διαμορφώνουν οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι μεταβαλλόμενες εμπορικές πολιτικές, ο κλάδος της τεχνολογίας αναδείχθηκε σε κορυφαίο επενδυτικό στόχο για τα Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών και το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης Private Equity Pulse της KPMG, παρά τις προκλήσεις, η τεχνολογία παραμένει ο βασικός επενδυτικός στόχος των private equity funds για το 2025, καθώς προσφέρει ανθεκτικότητα, καινοτομία και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η ανθεκτικότητα του τεχνολογικού τομέα οφείλεται στη χαμηλότερη έκθεσή του σε εμπορικούς δασμούς, σε σχέση με κλάδους όπως η βιομηχανία ή τα καταναλωτικά αγαθά, αλλά και στην κρίσιμη σημασία της καινοτομίας για τη μελλοντική ανάπτυξη.

Πάντως, παρά την ισχυρή παρουσία της τεχνολογίας, το περιβάλλον παραμένει ρευστό. Η δυσκολία άντλησης νέων κεφαλαίων και η στάση αναμονής που τηρούν πολλοί επενδυτές, λόγω της μεταβλητότητας στις εμπορικές πολιτικές, περιορίζουν τη δυναμική των deals. Δεν είναι τυχαίο ότι η συνολική επενδυτική δραστηριότητα των PEs παρουσίασε πτώση σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο τρίμηνο…

… παρά το δυσάρεστο κλίμα για τις μετοχές του κλάδου

Σε αναθεώρηση επί τα χείρω των εκτιμήσεών τους για την πορεία της αγοράς τεχνολογίας προχωρούν οι εταιρείες αναλύσεων, ελέω των πρόσφατων δασμών Τραμπ. H αβεβαιότητα, που δημιουργούν οι εξελίξεις στην παγκόσμια εμπορική σκηνή, οδήγησαν ήδη την IDC σε υποβάθμιση της παγκόσμιας πρόβλεψης για τις δαπάνες στον τομέα της πληροφορικής, με την ανάπτυξη να εκτιμάται πλέον μεταξύ 5% και 9% για το 2025. Η διεθνής εταιρεία ανάλυσης δεδομένων IDC τονίζει -σε σχετικό report της- ότι οι πρόσφατοι δασμοί και οι συναφείς οικονομικές πολιτικές έχουν δημιουργήσει σημαντική αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας, επηρεάζοντας αρνητικά τις επενδύσεις στον τομέα της πληροφορικής. Η νέα εκτίμηση για την αύξηση των δαπανών στον κλάδο του IT το 2025 έχει υποβαθμιστεί και πλέον κυμαίνεται μεταξύ 5% και 9%, αντί για υψηλότερα ποσοστά που είχαν προβλεφθεί προηγουμένως…

Πάντως, στην Ελλάδα, αν κρίνουμε από την πορεία της δημόσιας εγγραφής της Qualco, και από το ράλι των μετοχών της πληροφορικής στο ΧΑ, το φρόνημα στην τεχνολογία δεν δείχνει να κάμπτεται…

ΙΛΥΔΑ
0.00%
2.30
AKTR
-0.57%
5.25
ΔΕΗ
1.79%
13.68
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0.00%
3.90
ΕΛΠΕ
1.71%
7.72
ΠΕΤΡΟ
0.70%
8.66
ΟΛΠ
4.65%
42.80
TITC
-0.37%
40.00
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-0.05%
18.89
ΕΥΑΠΣ
0.30%
3.30
ΛΟΥΛΗ
1.14%
3.56
ΛΕΒΠ
-8.65%
0.19
ΠΡΕΜΙΑ
-1.15%
1.20
NOVAL
0.85%
2.37
ΙΝΤΚΑ
0.50%
3.04
ΧΑΙΔΕ
0.00%
0.00
ΔΡΟΜΕ
2.29%
0.31
ACAG
0.67%
5.98
ΑΣΚΟ
1.76%
3.47
ΚΥΡΙΟ
2.13%
0.96
ΣΑΤΟΚ
0.00%
0.00
ΛΕΒΚ
0.00%
0.00
ΝΑΚΑΣ
0.00%
3.04
BOCHGR
0.33%
6.00
ΚΕΚΡ
11.40%
1.27
ΠΛΑΘ
0.26%
3.85
ΡΕΒΟΙΛ
0.00%
1.63
ΕΛΛ
0.37%
13.70
ΥΑΛΚΟ
1.25%
0.16
ΙΚΤΙΝ
4.71%
0.34
ΟΠΑΠ
1.75%
19.74
ΜΥΤΙΛ
0.92%
41.48
ΔΟΜΙΚ
9.42%
2.09
ΦΡΛΚ
0.38%
3.95
ΜΕΡΚΟ
0.00%
34.40
ΣΑΡ
-0.43%
13.84
ΟΤΟΕΛ
0.53%
11.44
ΚΡΙ
1.34%
16.68
ΙΑΤΡ
1.98%
1.81
ΠΑΙΡ
3.90%
0.80
ΜΟΤΟ
0.37%
2.71
ΣΠΕΙΣ
6.05%
5.96
ΚΟΡΔΕ
1.52%
0.40
ΠΡΟΦ
0.90%
5.62
ΒΟΣΥΣ
0.96%
2.10
ΕΛΙΝ
-1.38%
2.15
OPTIMA
0.76%
15.90
ΑΚΡΙΤ
1.45%
0.98
ΚΕΠΕΝ
0.00%
0.00
EVRR
-4.49%
0.17
ΔΟΥΡΟ
0.00%
0.00
ΠΡΔ
8.33%
0.23
ΑΑΑΚ
4.00%
5.20
ΑΤΡΑΣΤ
0.70%
8.68
ΒΙΟΚΑ
3.07%
1.68
ΠΑΠ
3.47%
2.68
ΙΝΤΕΤ
0.40%
1.25
ΠΕΙΡ
2.71%
5.30
ΜΙΝ
-5.54%
0.46
ΕΤΕ
3.51%
9.80
ΒΙΟΤ
0.00%
0.21
ΑΛΜΥ
-1.15%
5.14
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0.31%
1.62
ΜΕΝΤΙ
-3.60%
2.14
ΜΟΗ
1.48%
22.00
ΟΛΘ
-0.30%
33.80
ΣΕΝΤΡ
2.54%
0.32
ΕΕΕ
0.97%
45.74
ΚΟΥΕΣ
2.58%
6.77
ΕΥΔΑΠ
1.23%
5.77
ΜΙΓ
1.37%
2.97
ΦΛΕΞΟ
-0.65%
7.65
ΦΡΙΓΟ
0.00%
0.29
ΔΑΙΟΣ
-7.14%
3.90
ΦΑΙΣ
5.08%
3.72
ΛΑΝΑΚ
-2.73%
0.89
CENER
1.93%
8.97
ΝΑΥΠ
4.11%
0.71
ΙΝΤΕΚ
0.00%
6.29
ΜΑΘΙΟ
2.48%
0.62
ΚΑΡΕΛ
1.27%
318.00
ΑΤΤ
1.48%
0.75
ΑΤΤΙΚΑ
0.47%
2.12
ΕΣΥΜΒ
1.37%
1.18
ΕΥΡΩΒ
3.15%
2.49
ΚΤΗΛΑ
0.00%
0.00
ΕΛΣΤΡ
0.98%
2.07
ΑΔΜΗΕ
-0.84%
2.96
DIMAND
0.47%
8.58
ΒΙΟΣΚ
3.97%
1.57
ΑΒΑΞ
0.30%
1.99
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
0.00%
1.28
ΠΛΑΚΡ
0.00%
0.00
ΛΑΒΙ
1.63%
0.81
EVR
0.67%
1.51
ΓΕΒΚΑ
-1.01%
1.47
ΑΛΦΑ
7.54%
2.44
ΟΤΕ
-0.59%
16.80
ΜΕΒΑ
-0.87%
4.58
ΑΣΤΑΚ
0.27%
7.32
ΞΥΛΠ
0.00%
0.00
ΙΝΛΟΤ
2.32%
1.06
CNLCAP
-0.74%
6.75
ΑΤΕΚ
0.00%
1.11
ΛΑΜΨΑ
0.00%
0.00
ΕΚΤΕΡ
-1.20%
1.97
ΔΑΑ
-0.66%
9.10
ΑΝΔΡΟ
0.60%
6.76
ΞΥΛΚ
-2.08%
0.24
ΠΡΟΝΤΕΑ
0.00%
5.90
ΜΠΕΛΑ
1.14%
28.32
ΚΟΥΑΛ
-1.28%
1.08
ΕΛΒΕ
0.00%
5.00
ΤΖΚΑ
0.00%
1.24
ΕΛΧΑ
1.82%
2.01
ΑΡΑΙΓ
-1.10%
12.56
ΕΠΙΛΚ
0.00%
0.00
ΜΟΝΤΑ
1.54%
3.96
ΜΟΥΖΚ
0.00%
0.45
ΙΝΛΙΦ
-0.61%
4.91
ΟΛΥΜΠ
0.45%
2.22
ΑΒΕ
2.90%
0.46
ΛΟΓΟΣ
0.00%
0.00
ΠΕΡΦ
2.25%
5.92
ΤΡΑΣΤΟΡ
0.00%
1.21
ΕΛΤΟΝ
2.13%
1.68
ΣΠΥΡ
-10.00%
0.14
ΣΑΡΑΝ
0.00%
0.00
ΛΑΜΔΑ
-0.15%
6.59
AEM
1.18%
4.13
ΒΙΟ
2.56%
5.60
ΜΠΤΚ
-5.56%
0.51
ΕΧΑΕ
1.86%
5.47
ΟΡΙΛΙΝΑ
0.00%
0.77
ΣΙΔΜΑ
2.14%
1.43
ΣΠΙ
0.00%
0.53
ΕΒΡΟΦ
0.26%
1.90
ΜΠΡΙΚ
1.57%
2.58