Πώς οι τράπεζες επιστρέφουν στις διεθνείς αγορές, γιατί μειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και η συρρίκνωση των νερών της Nestle

Η χρονιά ορόσημο για το εκ νέου άνοιγμα των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό και οι διεκδικητές της προεδρίας του AmCham

Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Κωστόπουλος (της FORESIGHT Strategy & Communications) © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Πώς οι ελληνικές τράπεζες επέστρεψαν στις αγορές του εξωτερικού

Χρονιά-ορόσημο για το εκ νέου άνοιγμα των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό, μετά τη βίαιη συρρίκνωση της εκτός Ελλάδος παρουσίας τους κατά την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης και τις ανακεφαλαιοποιήσεις με στήριξη του Δημοσίου, ήταν το 2024 για τις ελληνικές τράπεζες. Συγκεντρωτικά στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν ότι το ενεργητικό των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό ανήλθε τον Δεκέμβριο του 2024 σε 54,8 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 57,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2023, και το μερίδιο των διεθνών δραστηριοτήτων στο συνολικό ενεργητικό σε ενοποιημένη βάση αυξήθηκε στο 15,9% τον Δεκέμβριο του 2024 (από 11,0% τον Δεκέμβριο του 2023). Το 2024, καθώς και τους πρώτους μήνες του 2025, η παρουσία των ελληνικών τραπεζικών ομίλων στο εξωτερικό ενισχύθηκε σημαντικά. Συγκεκριμένα, η Eurobank ενίσχυσε τη συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο, με το συνολικό ποσοστό της να ανέρχεται πλέον σε 98,5%, μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς τον Απρίλιο του 2025. Η Alpha Bank ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2025 την εξαγορά της AstroBank μέσω της θυγατρικής της, Alpha Bank Κύπρου. Από την άλλη πλευρά, τον Νοέμβριο του 2024 η Alpha Bank ολοκλήρωσε την πώληση του 90,1% της θυγατρικής της στη Ρουμανία στην ιταλική UniCredit στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας. Η Νοτιοανατολική Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 85% του συνολικού ενεργητικού των διεθνών δραστηριοτήτων των ελληνικών τραπεζικών ομίλων, με κυριότερη την παρουσία στην Κύπρο και τη Βουλγαρία. Οι θυγατρικές στην Κύπρο και τη Βουλγαρία είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στην κερδοφορία των ελληνικών τραπεζικών ομίλων, με τα κέρδη τους να αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% και 25% αντίστοιχα των συνολικών κερδών προ φόρων των τραπεζικών θυγατρικών και υποκαταστημάτων στο εξωτερικό. Συνολικά η κερδοφορία από τις τραπεζικές θυγατρικές και τα υποκαταστήματα στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 49,2%, κυρίως λόγω της συνεισφοράς της Ελληνικής Τράπεζας και ανήλθε στα 987 εκατ. ευρώ το 2024 από 661 εκατ. ευρώ το 2023, αντιπροσωπεύοντας το 18,1% των προ φόρων κερδών των τραπεζικών ομίλων σε ενοποιημένη βάση.

Το μοντέλο ΤΑΙΠΕΔ έφερε τη κοσμοσυρροή στην… Ακτή Βουλιαγμένης

Ο μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων –επτά συνολικά για την Ακτή Βουλιαγμένης είναι αποτέλεσμα της υψηλής αξίας του περιουσιακού στοιχείου, αφού πρόκειται για μία από τις καλύτερες πλαζ της Αττικής -αν όχι η καλύτερη. Ο δεύτερος, ωστόσο, παράγοντας που έφερε αυτήν την κοσμοσυρροή είναι η αλλαγή μοντέλου στη διαγωνιστική διαδικασία. Η ΕΤΑΔ, μετά το μνημόνιο που είχε υπογράψει στο παρελθόν με το ΤΑΙΠΕΔ, άλλαξε το μοντέλο διενέργειας των διαγωνισμών για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Κατά το προηγούμενο μοντέλο, οι διαγωνισμοί της ΕΤΑΔ όριζαν τους όρους αξιοποίησης του περιουσιακού στοιχείου και ζητούσαν Χ ποσό ετησίως ή μηνιαίως από τον επενδυτή. Ο διαγωνισμοί γίνονται σε μια φάση και στη βάση όρων που διαμόρφωναν οι υπάλληλοι της ΕΤΑΔ σε συνεργασία με κάποια εταιρεία συμβούλων. Το τι ήθελε να κάνει ο επενδυτής με το περιουσιακό στοιχείο δεν λαμβάνονταν καθόλου υπ’ όψιν και μάλιστα υποχρεώνονταν ν’ ακολουθήσουν κανόνες, που διαμόρφωναν κατά κανόνα άνθρωποι που δεν έχουν λειτουργήσει ένα αντίστοιχο περιουσιακό στοιχείο.

Τώρα αυτό αλλάζει. Η ΕΤΑΔ προκήρυξε διαγωνισμό δύο φάσεων, όπου στην πρώτη έρχονται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, με τους οποίους θα συνδιαλλαγεί, ώστε να συνδιαμορφώσει το πλαίσιο αξιοποίησης του περιουσιακού στοιχείου. Στη συνέχεια η αναθέτουσα αρχή, αφού λάβει υπ’ όψιν τις προτάσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών, θα διαμορφώσει την τελική πρόταση αξιοποίησης του περιουσιακού στοιχείου, στη βάση του οποίου θα ζητηθεί να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Το μοντέλο αυτό αξιοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ τα τελευταία χρόνια και όχι μόνον πέτυχε αύξηση του αριθμού των διαγωνιζόμενων σε κάθε αξιοποίηση περιουσιακού στοιχείου, αλλά αύξησε τον ανταγωνισμό και κατάφερε τιμήματα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν μυθικά. Το ίδιο κάνει τώρα και η ΕΤΑΔ, χάρη στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2024.

Με μονοψήφιο ρυθμό τα τυχερά παίγνια στο α’ τρίμηνο 2025

Μειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς των τυχερών παιγνίων στο α’ τρίμηνο του 2025. Οι ρυθμοί ανάπτυξης της αγοράς ανήλθαν σε μονοψήφια μεγέθη, έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ισχυρής διψήφιας ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων, ο αναμορφωμένος κύκλος εργασιών (αναμορφωμένο TGR) κατά τους μήνες Ιανουάριος-Μάρτιος 2025 διαμορφώθηκε σε 4,07 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση περίπου 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα ακαθάριστα έσοδα των παρόχων (GGR) διαμορφώθηκαν σε 741 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,6%. Τέλος, τα δικαιώματα του Δημοσίου από τα παίγνια και οι φόροι κερδών παικτών ανήλθαν σε 286 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 19%. Το αναμορφωμένο TGR προκύπτει από το άθροισμα των κερδών παικτών και τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) των παρόχων, ενώ τα τελευταία προκύπτουν από τον συνολικό τζίρο μείον τα κέρδη των παικτών. O κύκλος εργασιών, δηλαδή τα πονταρίσματα, δεν αναφέρονται, καθώς θεωρείται από την ΕΕΕΠ ότι τα υπέρογκα μεγέθη (επί 4 έως 5 φορές το αναμορφωμένο TGR) παραμορφώνουν την εικόνα στην αγορά.

Νικόλας Μπακατσέλος: Αποχαιρετάει το AmCham από το Τhessaloniki Tax Forum

Έπειτα από έξι χρόνια στο τιμόνι του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο επιχειρηματίας Νικόλας Μπακατσέλος συμμετείχε για τελευταία φορά, ως πρόεδρος του AmCham, σε εκδήλωση που το μεγαλύτερο διμερές επιμελητήριο της χώρας διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, το 13ο Thessaloniki Tax Forum. Πολύ πριν αποχωρήσει ο κ. Μπακατσέλος από τον προεδρικό θώκο του AmCham, οι διεκδικητές της προεδρίας έχουν αρχίσει τις προεκλογικές τους καμπάνιες και, όπως μαθαίνουμε, όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, η 30ή Ιουνίου, το θερμόμετρο στα δύο «στρατόπεδα» ανεβαίνει. Όπως είναι γνωστό, δύο είναι οι  διεκδικητές της προεδρίας του AmCham, επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην απερχόμενη διοίκηση και είναι έμπειροι περί τα επιμελητηριακά. Ο ένας είναι ο νυν αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και επικεφαλής του Ομίλου Εταιρειών Σαρακάκη, Γιάννης Σαρακάκης, και ο έτερος ο γενικός γραμματέας της διοίκησης, ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, επικεφαλής της Foresight, εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας. Ήδη «μπαίνουν στοιχήματα» για το ποιος τελικά θα κόψει το νήμα την 30ή Ιουνίου, καθώς, όπως και να το δούμε, το AmCham είναι…  το AmCham και η σημασία της παρεμβατικής του ισχύος στο ελληνικό-αμερικανικό επιχειρείν μεγεθύνεται στο νέο περιβάλλον της εποχής Τραμπ.

Η συρρίκνωση των νερών της Nestle 

Μικρό μερίδιο έχουν πλέον τα νερά της Nestle στον συνολικό τζίρο της Nestle Ελλάς, όπως έλεγε στη στήλη άνθρωπος με γνώση των πραγμάτων, έχοντας καταγράψει συρρίκνωση της συμμετοχής. Καθώς πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα περίπου προ δεκαετίας το μερίδιο που είχαν τα προϊόντα της μάρκας στον τζίρο της εταιρείας ήταν περίπου 10%, ενώ σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό συμμετοχής είναι περιορισμένο κοντά στο 3%. Σας θυμίζουμε ότι η Nestle στην Ελλάδα διακινεί τα νερά Κορπή στην κατηγορία του φυσικού μεταλλικού νερού, το οποίο εμφιαλώνεται στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, καθώς και τα Perrier και San Pellegrino. Η εταιρεία σε ό,τι αφορά το Κορπή είχε μείνει στη διάρκεια του 2024 και για ένα σημαντικό διάστημα εκτός αγοράς, λόγω προβλημάτων που είχε αντιμετωπίσει στην πηγή υδροληψίας, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικά μερίδια αγοράς, και στη συνέχεια, αφότου ξεκίνησε και πάλι η παραγωγή, επιδίωξε με προωθητικές ενέργειες να επανέλθει, ανακτώντας το χαμένο έδαφος.

Διαγωνισμός για την κατεδάφιση των αυθαίρετων ορόφων του Coco-Mat στο Κουκάκι

Ξεκινά η διαδικασία για την κατεδάφιση των αυθαίρετων ορόφων του ξενοδοχείου Coco-Mat στο Κουκάκι, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης μελέτης, με προϋπολογισμό 587.179,52 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%). Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει την Τρίτη 24 Ιουνίου και ώρα 15:00, ενώ οι προσφορές θα αποσφραγιστούν τη Δευτέρα 30 Ιουνίου. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της μελέτης ορίζεται σε 18 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού με τον ανάδοχο.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής φέρνει στο προσκήνιο το τίμημα των θεσμικών λαθών. Η ίδια διοίκηση που αδειοδότησε -λανθασμένα, όπως αποδείχθηκε- την ανέγερση των επιπλέον ορόφων στο κτίριο της εταιρείας Μπλε Κέδρος καλείται τώρα να επωμιστεί, εις βάρος του δημόσιου προϋπολογισμού, το κόστος διόρθωσης του σφάλματος. Και το ποσό αυτό αφορά μόνο τη φάση της μελέτης, ενώ το συνολικό κόστος κατεδάφισης παραμένει άγνωστο. Η υπόθεση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διοικητικής αστοχίας, με πολλαπλές συνέπειες: νομικές, οικονομικές και πολεοδομικές. Παράλληλα, φανερώνει πόσο ευάλωτο μπορεί να είναι το θεσμικό πλαίσιο απέναντι σε ασάφειες και εσφαλμένες αποφάσεις, που καταλήγουν να επιβαρύνουν το Δημόσιο. Η έναρξη της διαδικασίας -με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τη διετία 2025-2026 μόνο για τη μελέτη- προαναγγέλλει πολυετή καθυστέρηση στην αποκατάσταση της νομιμότητας, καθώς η διαδικασία κατεδάφισης δεν προβλέπεται να ξεκινήσει πριν από το 2027. Και όλα αυτά για να διορθωθεί μια διοικητική απόφαση που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε ληφθεί.

Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες CFOs

Μεταδοτικό στις επιχειρήσεις είναι το θετικό κλίμα που επικρατεί για την ελληνική οικονομία, σε καιρούς διεθνούς αβεβαιότητας. Υψηλά επίπεδα αισιοδοξίας για τις οικονομικές προοπτικές, με βασικές προτεραιότητες τη μείωση του κόστους, την οργανική ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των οικονομικών διευθύνσεων, δείχνει η έρευνα της Deloitte «Greek CFO Survey 2025», που πραγματοποιήθηκε κατά τους πρώτους μήνες του 2025, με τη συμμετοχή 120 στελεχών οικονομικών διευθύνσεων από ελληνικές επιχειρήσεις διαφορετικών μεγεθών και κλάδων δραστηριότητας. Δεδομένου ότι η έρευνα της Deloitte διεξάγεται και πανευρωπαϊκά, οι Έλληνες CFOs εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι συγκριτικά με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, με το 44% να εκφράζει θετική στάση απέναντι στο οικονομικό περιβάλλον (έναντι 28% στην υπόλοιπη Ευρώπη). Παράλληλα, δείχνουν εμπιστοσύνη στην ικανότητα των επιχειρήσεων να διαχειριστούν κρίσεις και να κινηθούν με ασφάλεια προς την ανάπτυξη, παρά την παρουσία σημαντικών εξωτερικών κινδύνων -όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις (68%), η οικονομική αβεβαιότητα (60%) και η μείωση της ζήτησης (39%). Για τους Έλληνες CFOs οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, η οικονομική αβεβαιότητα και η μείωση της ζήτησης θεωρούνται οι τρεις κορυφαίοι παράγοντες κινδύνου, που θα επηρεάσουν τις λειτουργίες της Οικονομικής Διεύθυνσης στο άμεσο μέλλον. Στο πεδίο του στρατηγικού σχεδιασμού, οι CFOs εστιάζουν κυρίως στη βελτιστοποίηση του κόστους, αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Το 76% δηλώνει ότι η μείωση του κόστους θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα βελτίωσης της κερδοφορίας, ενώ σχεδόν ισόποσα (75%) δίνουν προτεραιότητα στην ψηφιοποίηση των λειτουργιών. Παράλληλα, το 72% επιλέγει την οργανική ανάπτυξη της επιχείρησης ως κύρια στρατηγική επιλογή, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση υπαρχόντων πόρων και δυνατοτήτων, έναντι στρατηγικών ανάπτυξης μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών. Σχεδόν ομόφωνα (95%), οι CFOs θεωρούν την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης αναπόφευκτη για την οικονομική διεύθυνση, γεγονός που σηματοδοτεί τη μετάβαση προς ένα τεχνολογικά προηγμένο, ταχύτερο και στρατηγικά ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας.

Το Final Four του Άμπου Ντάμπι και η Εφορία!

Θα μπορούσε το Final Four στο Αμπου Ντάμπι να έχει ενδιαφέρον για την Eφορία; Όπως φαίνεται, ναι. Όχι τόσο για το ποιος θα κερδίσει, αλλά κυρίως εάν αυτοί που υπόσχονται ένα ονειρικό τριήμερο στα ΗΑΕ, σε ξενοδοχεία πολυτελείας, εκδρομές, μεταβιβάσεις με λιμουζίνες κ.λπ., έχουν δηλώσει στην Eφορία τα χρήματα που πληρώθηκαν για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν. Έτσι, λοιπόν, θα γίνουν έλεγχοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι όλα δηλωμένα. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Τώρα για το ένα έχουν πωληθεί εισιτήρια μαϊμού για το Final Four, αυτό θα απασχολήσει την Ελληνική Αστυνομία και όχι την Εφορία.

Τι ψήνεται με τις εταιρείες του αμυντικού τομέα σε Βρετανία και Ε.Ε.   

Το σύμφωνο που υπογράφηκε μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σκέλος της άμυνας ανοίγει τον δρόμο, ώστε οι βρετανικές εταιρείες να αποκτήσουν πρόσβαση στο ευρωπαϊκό ταμείο των 150 δισ. ευρώ για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, υπό προϋποθέσεις που μπαίνουν στο μαγειρείο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. για την ασφάλεια και την άμυνα, που υπογράφηκε χθες, είναι «το πρώτο βήμα» προς την ένταξη της Βρετανίας στο πρόγραμμα χορήγησης ευρωπαϊκών δανείων 150 δισ. ευρώ.

Σημαίνει ότι οι βρετανικές εταιρείες (όπως BAE Systems, QinetiQ Group, Chemring Group) θα αντιμετωπίζονται ως ευρωπαϊκές και δεν θα αποκλείονται από προγράμματα προμηθειών στο πλαίσιο του ταμείου. Αντίστοιχες ρυθμίσεις ισχύουν ήδη για τη Νορβηγία και την Ουκρανία.

Για να αποκτήσει ισότιμη πρόσβαση σε δανεισμό με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., η Βρετανία θα πρέπει να υπογράψει μια επιπλέον συμφωνία. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξηγούν ότι αυτό σημαίνει την απαίτηση για οικονομική συμμετοχή στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Ωστόσο, η Φον ντερ Λάιεν απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου. Το άνοιγμα στην οικονομία του πολέμου για Ε.Ε. και Βρετανία, στο πλαίσιο των νέων συμμαχιών, φαίνεται πως ενώνει δυνάμεις μετά το Brexit για τις εταιρείες που κινούνται στον αμυντικό τομέα…

ΟΛΘ
1.22%
33.20
ΑΣΤΑΚ
3.09%
7.34
ΞΥΛΠ
2.23%
0.37
ΜΠΕΛΑ
-0.77%
28.54
ΟΛΥΜΠ
-0.87%
2.29
ΠΡΟΝΤΕΑ
0.00%
0.00
ΧΑΙΔΕ
0.00%
0.00
ΚΟΥΕΣ
0.14%
7.25
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
1.79%
1.71
ΜΥΤΙΛ
0.05%
43.96
ΑΤΡΑΣΤ
1.20%
8.44
ΚΡΙ
2.28%
17.96
ΡΕΒΟΙΛ
0.32%
1.59
ΠΛΑΘ
1.44%
3.88
ΑΤΤ
1.17%
0.78
ΦΛΕΞΟ
-0.65%
7.70
CNLCAP
0.00%
0.00
ΒΙΟΚΑ
3.02%
1.88
ΔΟΜΙΚ
-1.58%
1.87
ΑΚΡΙΤ
0.00%
0.95
AEM
-0.05%
4.22
ΟΡΙΛΙΝΑ
2.31%
0.80
ΣΠΙ
0.75%
0.54
CENER
-0.11%
9.18
ΔΟΥΡΟ
0.00%
0.00
ΑΒΑΞ
-0.97%
2.05
ΜΠΤΚ
0.00%
0.00
ΕΛΤΟΝ
-2.53%
1.74
ΕΚΤΕΡ
1.21%
2.09
OPTIMA
0.71%
17.12
ΜΑΘΙΟ
-6.35%
0.59
EVRR
0.00%
0.00
ΣΑΡΑΝ
0.00%
0.00
ΑΛΦΑ
2.64%
2.65
ΙΛΥΔΑ
6.94%
2.62
ΕΤΕ
1.76%
10.38
ΠΑΙΡ
1.49%
0.82
ΚΕΠΕΝ
0.00%
0.00
ΤΡΑΣΤΟΡ
0.86%
1.17
ΙΝΛΟΤ
-1.13%
1.05
ΓΕΒΚΑ
0.00%
1.45
ΕΛΧΑ
1.17%
2.17
ΕΛΠΕ
-0.52%
7.71
ΕΛΣΤΡ
-0.87%
2.28
ΠΕΤΡΟ
-0.21%
9.36
ΛΑΝΑΚ
5.20%
0.91
ΛΕΒΠ
0.00%
0.00
ΕΥΔΑΠ
-1.02%
5.82
ΜΕΒΑ
4.84%
5.20
ΦΑΙΣ
-1.23%
3.62
ΣΑΤΟΚ
0.00%
0.00
ΚΕΚΡ
1.28%
1.19
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
0.41%
19.38
ΑΤΕΚ
4.08%
1.02
ΕΛΙΝ
-0.90%
2.20
ΝΑΥΠ
-2.27%
0.69
ΣΑΡ
-0.72%
13.88
ΕΒΡΟΦ
-0.75%
1.98
ΕΛΛ
0.73%
13.85
ΔΡΟΜΕ
0.95%
0.32
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0.00%
3.90
ΦΡΙΓΟ
-1.36%
0.29
BOCHGR
0.62%
6.52
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-2.73%
1.28
ΟΠΑΠ
1.20%
20.30
ΒΙΟΤ
0.00%
0.00
ΠΡΕΜΙΑ
0.92%
1.31
ΒΙΟΣΚ
2.82%
1.64
ΙΚΤΙΝ
-1.58%
0.34
ΜΠΡΙΚ
-0.38%
2.63
ΑΛΜΥ
-0.79%
5.02
ΑΝΔΡΟ
0.30%
6.70
ΑΒΕ
-2.37%
0.45
ΣΕΝΤΡ
0.00%
0.32
ΛΟΓΟΣ
0.00%
0.00
ΠΕΡΦ
-0.50%
5.95
ΙΝΛΙΦ
-0.39%
5.14
ΕΛΒΕ
-0.99%
5.00
ΙΑΤΡ
-0.28%
1.80
ΕΠΙΛΚ
0.00%
0.00
ΙΝΤΕΚ
0.00%
6.28
ΙΝΤΕΤ
0.00%
1.25
ΑΤΤΙΚΑ
0.00%
2.11
ΞΥΛΚ
-2.63%
0.22
ΛΑΒΙ
-0.76%
0.79
ΣΠΥΡ
0.00%
0.00
ΜΟΝΤΑ
-3.78%
3.82
ΟΤΟΕΛ
-1.01%
11.80
ΣΙΔΜΑ
-0.73%
1.36
ΑΣΚΟ
-0.56%
3.56
ΛΑΜΨΑ
0.00%
0.00
NOVAL
-0.38%
2.59
ΦΡΛΚ
-0.25%
4.03
ΕΥΑΠΣ
-1.23%
3.21
ΝΑΚΑΣ
-1.32%
2.98
ΕΧΑΕ
0.85%
5.90
DIMAND
2.43%
8.42
ΠΛΑΚΡ
0.00%
14.90
ΤΖΚΑ
-3.94%
1.22
ΔΑΑ
0.72%
9.82
QLCO
2.67%
6.12
ΜΙΓ
7.33%
3.66
ΚΤΗΛΑ
0.97%
2.08
ΒΟΣΥΣ
0.00%
0.00
ΠΡΔ
0.00%
0.00
ΔΕΗ
0.29%
13.80
ΙΝΤΚΑ
-0.63%
3.14
ΜΕΡΚΟ
-3.91%
34.40
ΠΡΟΦ
0.17%
5.80
ΚΥΡΙΟ
-1.32%
1.12
ΛΟΥΛΗ
-1.00%
3.95
TITC
0.72%
41.85
ΕΣΥΜΒ
0.68%
1.19
ACAG
-5.30%
5.72
ΣΠΕΙΣ
3.85%
6.48
ΑΡΑΙΓ
-5.69%
12.26
ΚΑΡΕΛ
1.26%
322.00
ΑΔΜΗΕ
0.67%
3.00
ΜΕΝΤΙ
-0.41%
2.40
ΟΤΕ
-0.06%
16.97
ΛΕΒΚ
-9.76%
0.22
ΥΑΛΚΟ
0.00%
0.00
ΒΙΟ
-0.34%
5.78
ΕΥΡΩΒ
2.35%
2.66
ΑΑΑΚ
5.17%
6.10
ΜΟΥΖΚ
-4.56%
0.46
AKTR
0.00%
5.35
ΜΟΤΟ
0.36%
2.80
ΕΕΕ
-0.13%
46.80
EVR
-3.91%
1.72
ΔΑΙΟΣ
4.50%
4.18
ΜΟΗ
0.18%
22.84
ΜΙΝ
-7.82%
0.46
ΠΑΠ
-0.37%
2.71
ΛΑΜΔΑ
0.30%
6.65
ΟΛΠ
1.33%
45.65
ΚΟΡΔΕ
1.93%
0.42
ΚΟΥΑΛ
0.53%
1.15
ΠΕΙΡ
1.73%
5.63