Η ιστορική αγορά Καπάνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναζητά τον βηματισμό της, αφού έχει χάσει την αίγλη της και, σήμερα, περισσότερα από 70 καταστήματα σε σύνολο 220, είναι κλειστά. Το Καπάνι έχει πολλές επιχειρήσεις εμπορικές, ένδυσης, υπόδησης, υφασμάτων και ειδών σπιτιού, εργαστήρια μικροεπαγγελματιών κινδυνεύει πια με αφανισμό.
Όπως έχει γράψει το powergame.gr, αποκλεισμένο από τους καταναλωτές είναι τα τελευταία 5 χρόνια το Καπάνι ή αλλιώς η Αγορά Βλάλη, η παλαιότερη παραδοσιακή αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε, η λειτουργία του Μετρό δεν τόνωσε την κίνηση στη μεγάλη αγορά τροφίμων του κέντρου της πόλης.
Τι είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Μερελής
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Μερελής, «Σχεδόν το 1/3 των καταστημάτων της αγοράς Καπάνι είναι κλειστά, εξαιτίας των πολυεπίπεδων κρίσεων των τελευταίων 15 χρόνων. Θεωρούμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναβαθμίσουμε την αγορά Καπάνι και να την αναγεννήσουμε, γιατί μιλάμε για την ιστορικότερη αγορά της πόλης που μετρά αιώνες ζωής και λειτουργίας και είναι συνδεδεμένη με τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην υποβάθμιση των υποδομών. Πιστεύουμε ότι με το τρίπτυχο “αναβάθμιση υποδομών – χρηματοδότηση – προβολή”, θα μπορέσουμε να κάνουμε την αγορά Καπάνι να “μιλάει” ελληνικά, αλλά να ταξιδεύει παγκόσμια».