Εργασιακός μεσαίωνας στη Σαντορίνη: “Αν δεν έχεις φύγει σε 5 λεπτά, θα σε σκοτώσω”

Η απίστευτη επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος από τον εργοδότη του στο νησί της Σαντορίνης για ένα λάθος... 30 ευρώ

Σαντορίνη © Unsplash

Ο εργασιακός μεσαίωνας πίσω από τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης. Η «σκοτεινή» πλευρά του ελληνικού τουρισμού που κέρδισε το παρατσούκλι «το νησί του Instagram»,  φαίνεται μέσα από την καταγγελία ενός εργαζόμενου, του Γιώργου Φερετόπουλου. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στην κάμερα του OPEN, ο εργοδότης του τον απείλησε και τον έδιωξε για ένα λάθος… 30 ευρώ!

Συγκεκριμένα, το βίαιο περιστατικό ξεκίνησε όταν ο εργαζόμενος χρέωσε κατά λάθος 30 ευρώ σε λάθος τραπέζι. Ο ίδιος αντιλήφθηκε γρήγορα το λάθος και έσπευσε να το διορθώσει επιστρέφοντας, μάλιστα, από την τσέπη του το ποσό των 30 ευρώ στους πελάτες. Στη συνέχεια ενημέρωσε τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος τον καθησύχασε ότι όλα έχουν λήξει.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε μία εντελώς διαφορετική αντίδραση… Πλησιάζοντας τον νεαρό άρχισε να του φωνάζει και να τον βρίζει μπροστά σε όλους τους πελάτες, κατηγορώντας τον ως κλέφτη.

«Αν δεν έχεις φύγει σε 5 λεπτά, θα έρθω και θα σε σκοτώσω»

Σύμφωνα με την καταγγελία, η επίθεση του εργοδότη κλιμακώθηκε καθώς του ζήτησε να αποχωρήσει άμεσα από την επιχείρηση αλλά και από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί. Μάλιστα, ζητήθηκε από τον chef του καταστήματος να τον συνοδεύσει ως εκεί για να σιγουρευτεί ότι θα φύγει άμεσα.

Στην οικεία ωστόσο που του είχε παραχωρηθεί τον περίμενε μπράβος ο οποίος του συνέστησε να «φερθεί έξυπνα» για να μην τον κοπανήσει.

Καθώς ο νεαρός ήταν στον δρόμο με τα πράγματα του και τρομοκρατημένος δέχτηκε και απειλητικό τηλεφώνημα στο οποίο μία ανδρική φωνή ανέφερε: «Αν δεν έχεις φύγει σε 5 λεπτά θα έρθω και θα σε σκοτώσω, θα έρθω και θα σε σπάσω στο ξύλο».

Καταγγελία σύμβασης με την αιτιολογία: «κλοπή»

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο εργοδότης προχώρησε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΕΤ Γιώργο Χότζογλου, σε καταγγελία απόλυσης με την αιτιολογία της «κλοπής». Ενώ θα μπορούσε να κάνει απλώς μία καταγγελία σύμβασης, ο ίδιος επέλεξε να στιγματίσει τον νεαρό εργαζόμενο καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Χότζογλου, κάθε μελλοντικός εργοδότης θα βλέπει τη λέξη «κλοπή» στο ΕΡΓΑΝΗ και είναι πιθανόν να τον απορρίπτει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο εργαζόμενος απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει.