Η ακρίβεια «χτύπησε» και την μπουγάτσα, που είναι μεταξύ των κορυφαίων προτιμήσεων των Ελλήνων, είτε πρόκειται για κρέμα, είτε για τυρί, είτε για κρέμα. Η τιμή της έχει πάρει την ανιούσα, ενώ, όπως αναφέρουν μιλώντας στον ΑΝΤ1 επαγγελματίες του κλάδου, οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες τούς αναγκάζουν να αυξήσουν τις τιμές τους.
Στη Θεσσαλονίκη, μία μερίδα μπουγάτσα με κρέμα ή τυρί –που είναι οι δημοφιλέστερες– κυμαίνονται από 2,50 – 2,60 ευρώ, σε σύγκριση με πέρυσι που η τιμή ήταν στα 2,30 – 2,40.
Μία μερίδα μπουγάτσα με μία πιο ιδιαίτερη γέμιση όπως κιμά ή γραβιέρα, μπορεί να φτάσει και τα 3 ευρώ. Με τις ανατιμήσεις που σημειώνονται συνεχώς στις πρώτες ύλες, δεν αποκλείεται να δούμε νέες αυξήσεις στο αγαπημένο έδεσμα.