Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι πληρωμές στις συντάξεις Νοεμβρίου 2025, με τους συνταξιούχους των τέως ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ να είναι οι πρώτοι που πληρώνονται αυτήν την εβδομάδα.
Τα χρήματα από τις συντάξεις Νοεμβρίου 2025 για τους μη μισθωτούς συνταξιούχους θα είναι διαθέσιμα στο ΑΤΜ αυτήν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, μετά τις 17:00 το απόγευμα. Ο e-ΕΦΚΑ έχει προγραμματίσει η πληρωμή να γίνει τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025, ωστόσο από τη στιγμή που τα χρήματα μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό των συνταξιούχων την προηγούμενη εργάσιμη, η πληρωμή γίνεται τρεις ημέρες νωρίτερα.
Δύο ημέρες νωρίτερα, ελέω 28ης Οκτωβρίου που είναι αργία, θα πληρωθούν και οι μισθωτοί συνταξιούχοι των τέως ταμείων ΙΚΑ, ΝΑΤ, Δημόσιο, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τράπεζες μεταξύ άλλων. Η πληρωμή είναι προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, ωστόσο τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στο ΑΤΜ, μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (27/10).
Οι πληρωμές στις επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου 2025
Οι πληρωμές στις επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου 2025 θα γίνουν και αυτές νωρίτερα. Ειδικότερα, ο e-ΕΦΚΑ έχει προγραμματίσει πληρωμές σε δύο φάσεις:
- Τη Δευτέρα (27/10) πληρώνονται οι επικουρικές στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί και μη μισθωτοί συνταξιούχοι), με τα χρήματα να μπαίνουν στο ΑΤΜ αυτήν την Παρασκευή (24/10).
- Την Τετάρτη (29/10) είναι προγραμματισμένες οι πληρωμές στις επικουρικές του Δημοσίου, με τα λεφτά να μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων μετά τις 17:00 το απόγευμα τη Δευτέρα (27/10).
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (29/10) θα πληρωθούν και οι προσωρινές συντάξεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Μαζί με τις συντάξεις το επίδομα 250 ευρώ
Επίσης, τον επόμενο μήνα πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν διπλή πληρωμή στο ΑΤΜ, καθώς εκτός από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις θα μπει και το επίδομα 250 ευρώ. Το συγκεκριμένο επίδομα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με χρέη προς το Δημόσιο.
Εκτός από τους χαμηλοσυνταξιούχους, υπάρχουν δύο ακόμη κατηγορίες δικαιούχων. Όσοι λαμβάνουν αναπηρικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ και όσοι παίρνουν σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα. Σε αντίθεση με τους χαμηλοσυνταξιούχους, όπου υπάρχει το όριο ηλικίας 65 ετών και εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, στις άλλες δύο κατηγορίες δικαιούχων δεν υπάρχει κανένα κριτήριο (ηλικιακό, εισοδηματικό ή περιουσιακό).