Πιερρακάκης: Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στην άμυνα σε μία κλίμακα που δεν έχει δει από γενιές

"Η αξιοπιστία δεν είναι στόχος αλλά προϋπόθεση" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

Κυριάκος Πιερρακάκης, ©Χ

Η ελληνο – γαλλική συνεργασία καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα μεγαλύτερα στο μέλλον, όπως πώς θα χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη και πώς η Ευρώπη θα παραμείνει ανταγωνιστική, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ ΣΕΒ – Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου που διεξάγεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε ποιο είναι το βαρύ τίμημα για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα, ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης. Ο ίδιος είπε πως «καταγράφουμε την μεγαλύτερη αποκλιμάκωση του χρέους στην Ευρώπη». Τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας είναι «αποτέλεσμα», μεταξύ άλλων «μίας κοινωνίας που άντεξε και τα κατάφερε» υπογράμμισε.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως «η αξιοπιστία δεν είναι στόχος, αλλά προϋπόθεση», ενώ «η πολιτική δίνει περιεχόμενο στη δημοσιονομική αξιοπιστία». Και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το ελληνικό δίδαγμα και πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό». Ο ίδιος επισήμανε πως «η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στην άμυνα σε μία κλίμακα που δεν έχει δει από γενιές».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και σε μεγαλύτερη κλίμακα». Ο ίδιος είπε πως «περισσότερες από 70 ελληνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής της Ναβάλ».

Επίσης, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως «φτάνουμε κοντά στην ενσωμάτωση της ελληνικής κεφαλαιοαγοράς στο οικοσύστημα της euronext. «Η Ελλάδα δεν είναι εδώ για να συμμετάσχει, αλλά να πρωταγωνιστήσει», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, συμπληρώνοντας πως η επόμενη σελίδα στις ελληνο – γαλλικές σχέσεις θα γραφτεί με τη δύναμη να παίρνουμε αποφάσεις.