ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 104,3 εκατ. για το υπόλοιπο συνδεδεμένων ενισχύσεων

Στη συνέχεια, οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι αναμένεται να δουν ξανά λεφτά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς τους τον Ιούνιο

Αγρότης με τρακτέρ στο χωράφι © Freepik

Ολοκληρώθηκε σήμερα, 30.05.2025, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η πληρωμή του υπολοίπου τμήματος των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων, για το έτος ενίσχυσης 2024, συνολικού δικαιούμενου ποσού 104.344.343,75€ σε 94.156μοναδικούς δικαιούχους.

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναφορικά με τη συνδεδεμένη ενίσχυση των Σπόρων προς Σπορά, αυτή θα καταβληθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδα.

Επίσης στους λογαριασμούς 6.041 δικαιούχων παραγωγών θα καταβληθούν σήμερα, Παρασκευή 30 Μαΐου, αποζημιώσεις ύψους 8.737.706 ευρώ από τον ΕΛΓΑ.

Αυτό το ποσό αφορά στις πληρωμή των εκτιμήσεων και επανεκτιμήσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου του έτους 2024.

Στη συνέχεια, οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι αναμένεται να δουν ξανά λεφτά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς τους τον Ιούνιο, όπου μεταξύ άλλων θα δοθούν ενισχύσεις για τη διεπαγγελματική βάμβακο, την εκτροφή μεταξοσκωλήκων, την ενίσχυση για γάλα τυροκόμησης και τη μαστίχα Χίου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις ενισχύσεις για την διεπαγγελματική βάμβακος, τη συνδεδεμένη ενίσχυση για την εκτροφή μεταξωσκόληκων καθώς και την ενίσχυση του γάλακτος για τυρί, και τη μαστίχα Χίου, του καθεστώτος των Μικρών Νησιών Αιγαίου Πελάγους, η πληρωμή τους θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, ενώ όποιες εκκρεμότητες πληρωμών για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ως αποτέλεσμα δεσμεύσεων εξαιτίας πραγματοποίησης ελέγχων, και για τυχόν εκκρεμότητες που αφορούν το σύνολο των παρεμβάσεων υπό τη μορφή άμεσων ενισχύσεων για τις αιτήσεις έτους 2024, θα ολοκληρωθούν έως 30 Ιουνίου.