Αύξηση παρουσίασε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, σε ανοδικά τροχιά κινήθηκε ο δείκτης μισθολογικού κόστους, στο σύνολο της οικονομίας- εξαιρουμένου του πρωτογενή τομέα και των δραστηριοτήτων των νοικοκυριών- χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών), το πρώτο τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου του 2024, έναντι αύξησης 7,5% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του α’ τριμήνου του 2024 προς το α’ τρίμηνο του 2023.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών, σημείωσε αύξηση 5,4% το α’ τρίμηνο του 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου του 2024, έναντι αύξησης 6,9% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του α’ τριμήνου του 2024 προς το α’ τρίμηνο του 2023.
Ενώ, ο δείκτης με διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών αλλάχωρίς εποχική διόρθωση, σημείωσε αύξηση 5,7% το α’ τρίμηνο του 2025σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου του 2024, έναντι αύξησης 7,9% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του α’ τριμήνου του 2024 προς το α’ τρίμηνο του 2023.