Τα δύο σενάρια για το επίδομα 250 ευρώ, το άνοιγμα Σκανδαλίδη σε μεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί είναι σημαντική η 14η Νοεμβρίου

Για το επίδομα 250 ευρώ η κυβέρνηση εξετάζει να διπλασιάσει το ποσό που θα μπει στο ΑΤΜ ή να αυξηθούν οι δικαιούχοι

Επίδομα 250 ευρώ © Pixabay

*** Επιβεβαιώνω ό,τι έγραφαν πρόσφατα τα ομόσταβλα «Παραπολιτικά». Ότι δηλαδή στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν το ποσό του βοηθήματος των 250 ευρώ. Και, υπό συνθήκες, ακόμα και να το διπλασιάσουν.

*** Να προσθέσω μόνο ότι στο τραπέζι υπάρχει και το ενδεχόμενο, αντί το ποσό για το επίδομα 250 ευρώ να αυξηθεί, να μεγαλώσει ο αριθμός των δικαιούχων του. Κι έτσι περισσότεροι Έλληνες να απολαμβάνουν ένα βοήθημα το οποίο -στις σημερινές συνθήκες- μόνο αμελητέο δεν το λες.

*** Οι αποφάσεις θα ληφθούν προσεχώς, με βάση πάντα και τα δημοσιονομικά δεδομένα.

*** Πολύ καλά μαθαίνω ότι πηγαίνουν οι παρουσιάσεις του mega project «The Ellinikon» και εκτός συνόρων. Το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για την αγορά πολυτελών κατοικιών, είναι πολύ μεγάλο. Γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα με το ταξίδι που έγινε στην Αυστραλία.

*** Στελέχη της Lamda Development πήγαν εκεί για να παρουσιάσουν το project και έφυγαν με παραγγελίες. Βλέπετε, το ομογενειακό στοιχείο εκεί είναι μεγάλο, η οικονομική δυνατότητά του ακόμα μεγαλύτερη, οπότε φυσικό επακόλουθο είναι και οι αγορές.

*** Ανάλογες τέτοιες παρουσιάσεις θα γίνουν και σε άλλες ηπείρους. Αν δεν έχουν ήδη γίνει, δηλαδή.

*** Ακούω ότι ο Θεόδωρος Καράογλου είναι αυτήν τη στιγμή το μεγάλο φαβορί για να πάρει την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει περίπου αποφασισμένος να είναι υποψήφιος ούτως ή άλλως.

*** Μου λένε όμως ότι ακόμα κι αν εξασφαλίσει το χρίσμα της ΝΔ, θα ζητήσει να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Χωρίς επίσημες ευλογίες δηλαδή. Πάντως, το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Κι αυτό γιατί για τη θέση ενδιαφέρονται κι άλλοι.

*** Όπως συνήθως συμβαίνει, δηλαδή, σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον θα έχει και η στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα, που -όπως και να το κάνουμε- θα έχει λόγο. Έπειτα από τόσες θητείες εκεί.

*** Η επιτροπή διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ πιάνει άμεσα δουλειά. Πρώτος στόχος της; Όπως μαθαίνω από τη Χαριλάου Τρικούπη, να προσεγγίσει μεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που λίγο-πολύ σήμερα είναι «ορφανά», λόγω των εξελίξεων στην Κουμουνδούρου και αναζητούν την επόμενη ημέρα τους.

*** Ο Κώστας Σκανδαλίδης και οι δικοί του, που θα τρέξουν το συγκεκριμένο project, έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: την έξωθεν καλή μαρτυρία τους και την εμπειρία τους. Πράγμα που σημαίνει ότι η προσέγγιση θα γίνει πιο εύκολη. Αρκεί να επιλεγούν οι σωστοί «στόχοι».

*** Γιατί στο ΠΑΣΟΚ, αποδεδειγμένα, τώρα τελευταία δεν τα πάνε και τόσο καλά με τις επιλογές προσώπων. Και το πληρώνουν σε επίπεδο εντυπώσεων. Άλλα λάθη όμως δεν επιτρέπονται. Για έναν λόγο.

*** Μαθαίνω ότι και οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα προσεγγίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για να τους ακολουθήσουν στο νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού. Συνεπώς, τα αντίβαρα που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι τα ενδεδειγμένα.

*** Σημειώστε μια ημερομηνία στο ημερολόγιό σας: 14 Νοεμβρίου. Τι θα γίνει τότε; Θα δοθεί στη δημοσιότητα η νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch. Και, μολονότι κανείς δεν το παραδέχεται δημοσίως, υπάρχει πάντα η προσδοκία ότι μπορεί να φέρει την αναβάθμισή της.

*** Γεγονός αποτελεί ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για το επόμενο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, το οποίο θα φέρει πολλαπλά οφέλη. Απλώς στην κυβέρνηση έχουν μάθει να κρατούν τον πήχη χαμηλά.