Μαρινάκης: Αποφασίζουμε με βάση την πραγματικότητα, κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια

Για το μεταναστευτικό, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, μίλησε ο Π. Μαρινάκης

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης @ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Στο κομμάτι της δήθεν ακροδεξιάς ρητορικής, η απάντηση είναι ότι αυτά όλα τα διαχωριστικά περί ακροδεξιών, φασιστικών ή αντίστοιχα από την άλλη πλευρά αριστερών, ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Είναι μια αυτονόητη πολιτική προστασίας των ελληνικών συμφερόντων, των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών και όλοι αυτοί που τα λένε αυτά, τα λένε με την ασφάλεια του πληκτρολογίου όταν γράφουν ως κόμματα μια ανακοίνωση ή με την ασφάλεια του γραφείου». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN «Ώρα Ελλάδος».

«Εμείς, θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια τον κόσμο και να πολιτευόμαστε, να παίρνουμε αποφάσεις με βάση την πραγματικότητα και όχι με βάση τις ιδεοληψίες. Και είναι και η πραγματικότητα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τους προσγειώνω στην αντιπολίτευση σε αυτήν την πραγματικότητα, και νομίζω ότι για την κυβέρνηση αυτό που έχει σημασία αυτήν τη στιγμή είναι η αποτελεσματικότητα. Το αν θα είναι αναποτελεσματικά, αυτό θα το δείξει η πράξη. Έως τώρα, πάντως, επειδή είμαστε μία κυβέρνηση έξι ετών, έχουμε αποδείξει ότι σε μια από τις πιο δύσκολες ασκήσεις, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ευρώπης, που είναι η μεταναστατευτική κρίση, η Ελλάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες και στη δυσκολότερη γεωγραφία στην οποία την έχει κατατάξει η ιστορία, τέλος πάντων η ίδια η γεωγραφία έχει κατατάξει την Ελλάδα σε μια πολύ δύσκολη θέση, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες κρίσεις με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Σας θυμίζω την υβριδική απειλή στον Έβρο», πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, ότι ως προς τη συνταγματικότητα, είναι απολύτως σύννομη η συγκεκριμένη τροπολογία. «Υπάρχει πλούσια νομολογία, δηλαδή αποφάσεις που “πατάει” πάνω. Είναι κατ’ αναλογία μιας άλλης αντίστοιχης έκτακτης παρέμβασης που είχαμε κάνει μετά την υβριδική απειλή στον Έβρο και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα νομιμότητας», τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι στόχος αυτής της πολιτικής είναι να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα, όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις, ότι «στην Ελλάδα ο παράνομος έχει δύο δρόμους, δύο επιλογές: Ή φυλακή, δηλαδή αν παραμένει παράνομα και καταδικαστεί ή μέχρι τη φυλακή κράτηση ή έξοδο. Αυτό θέλουμε να ακουστεί παντού. Και κυρίως στους λαθροδιακινητές και στους υποψήφιους πελάτες τους».

Σε ερώτηση εάν θα ισχύουν τα μέτρα όσο διαρκεί η έκτακτη κατάσταση ή γενικά απάντησε: «Θα είναι για πάντα ή για όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση και δεν έρθει μια άλλη κυβέρνηση γιατί έχουν κυβερνήσει τη χώρα αυτή κυβερνήσεις που λένε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, δημοκρατία έχουμε. Όσο είναι κυβέρνηση η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα υφίσταται η νομιμοποίηση ενός παράνομου στα επτά χρόνια, κάτι το οποίο το αλλάζουμε εμείς, όποιος είναι παράνομος μετανάστης, η ποινή καταδίκης του δεν θα μπορεί να ανασταλεί ούτε να μετατραπεί, άρα θα μένει στη φυλακή εκτός αν ο ίδιος ζητήσει οικειοθελώς να επιστραφεί. Άρα, από εδώ και στο εξής και η παράνομη είσοδος και η παράνομη παραμονή στη χώρα θα οδηγεί στη φυλακή. Εκτός αν θέλει να επιστρέψει. Και κάνουμε και μια σειρά από άλλες αλλαγές, ούτε αυτές είναι ακροδεξιές, περιορισμού των προνομίων των παράνομων. Δεν υφίσταται ο παράνομος να έχει προνόμια πέραν των αυτονόητων». «Δεν είναι πιο σκληρή (αυτή η απόφαση), είναι πιο δίκαιη και πιο ρεαλιστική» υπογράμμισε.

Για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε ότι στις αγροτικές επιδοτήσεις, πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, με πρωτοβουλίες και υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν σταλεί 5.200 φυσικά πρόσωπα στις Αρχές για έρευνα. «Συμπεριλαμβανομένου και πρώην προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ. Διοικητικών υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που είναι σε ΚΥΔ, Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων. Έχουν υπάρξει δικογραφίες που σε επίπεδο αδικημάτων, δηλαδή βαρύτητας αδικημάτων, μένει να δούμε ποιοι είναι αθώοι και ποιοι είναι ένοχοι, είναι πολύ βαρύτερα ακόμη και από αυτά που περιγράφει, σε κάποιες περιπτώσεις, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Δεν είναι μια υπόθεση, δυστυχώς, είναι μια πληγή ετών και εμείς τι κάναμε; Προσπαθήσαμε περίπτωση-περίπτωση, αφού μπλοκάραμε κάποια ΑΦΜ, να τα στείλουμε προς διερεύνηση. Υπάρχει μεγάλο κύκλωμα στη βόρεια Ελλάδα που ερευνάται, υποψήφιο κύκλωμα, εν δυνάμει, ενδεχομένως κύκλωμα, γιατί υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Στη Νάξο, στην Κρήτη. Υπάρχουν πάρα πολλά, τα οποία για προφανείς λόγους δεν μπορούμε να τα δημοσιοποιήσουμε», σημείωσε.

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Ο κύριος Τσίπρας θεωρώ ότι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των σκοτεινών ημερών του χθες, όχι γιατί όλα τα δεινά της χώρας συνέβησαν το 2015, αλλά γιατί ο κύριος Τσίπρας σε μια δύσκολη κατάσταση, σε μία χώρα πληγωμένη, η οποία με πολλές θυσίες είχε πάει να δει λίγο το φως, την εξαπάτησε, εξαπάτησε τους πολίτες, εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του, εξαπάτησε τον πολιτικό του χώρο, είπε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, θα μειώσει φόρους, θα δώσει λεφτά από κει που δεν υπάρχουν και με το που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας έκανε τα εντελώς αντίθετα. Ο κύριος Τσίπρας είναι υπόλογος στους πολίτες και εκρίθη από τους πολίτες ξανά και ξανά και ως πρωθυπουργός και πολύ πιο αυστηρά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι από ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Εκρίθη αυστηρά γιατί ως πρωθυπουργός έπραξε τα εντελώς αντίθετα από αυτά που έλεγε με πομπώδη τρόπο, ως εν δυνάμει πρωθυπουργός».

«Εμάς ούτε μας φοβίζει κάτι ούτε απαξιώνουμε κάτι. Εάν θέλει ο κύριος Τσίπρας να “γυρίσει”, δικαίωμά του είναι να γυρίσει και θα κριθεί ξανά από τον κόσμο, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος έχει τοποθετηθεί, οι ψηφοφόροι έχουν τοποθετηθεί, οι πολίτες έχουν τοποθετηθεί για τα έργα και τις ημέρες και του ιδίου και της κυβέρνησής του και τον έχουν κρίνει πολύ, πάρα πολύ αυστηρά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.