Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με 431 ανακαινισμένα σχολεία

Ένα από τα 431 σχολεία που ανακαινίστηκαν χάρη στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας © EUROKINISSI

Στον αγιασμό του 8ου Δημοτικού Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2025-26. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, ενώ τον συνόδευσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γκίκας Χαρδούβελης και οι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, της Eurobank Φωκίων Καραβίας, της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς και της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός έφτασε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, όπου τον υποδέχτηκαν με χαμόγελα παιδιά και εκπαιδευτικοί. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους του σχολείου και στη συνέχεια ξεκίνησε ο αγιασμός. Μάλιστα, συνομίλησε με μαθητές και δασκάλους, αντάλλαξε χαμόγελα και φωτογραφήθηκε με παιδιά που κρατούσαν τα καινούργια τους βιβλία.

Η πρώτη μέρα του σχολείου σηματοδότησε την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς για 1,37 εκατ. μαθητές και 180.000 εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, με το Υπουργείο Παιδείας να δρομολογεί σημαντικές αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, νέα μαθήματα και τον θεσμό των 12 Ωνάσειων Σχολείων.

Μητσοτάκης: Ένα νέο σχολείο με νέες αίθουσες, χάρη στο πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου στους χώρους της εκπαιδευτικής μονάδας που ανακαινίστηκε με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», με το οποίο έχουν ανακαινιστεί συνολικά 431 σχολικές μονάδες, ενώ προβλέπεται η αναβάθμιση συνολικά άλλων 2.500 σχολείων. Όπως δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε το σχολείο. Ένα νέο σχολείο με νέες αίθουσες, νέες τουαλέτες και νέα γήπεδα, που όλα αυτά υλοποιήθηκαν χάρη στο πρόγραμμα Μαριέττα Γιαννάκου», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Το συγκεκριμένο σχολείο ανήκει στις 431 εκπαιδευτικές μονάδες που ανανεώθηκαν μέσα από το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στους καινούργιους χώρους του σχολείου, με τη διευθύντρια να τον ξεναγεί και να του δείχνει τις παρεμβάσεις που έγιναν. Το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπεται να επεκταθεί σε άλλα 2.500 σχολεία, περιλαμβάνει ανακαίνιση τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, πλήρη ανακατασκευή των τουαλετών, δημιουργία W.C. για ΑμεΑ όπου δεν υπήρχαν, καθώς και κατασκευή ή επισκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, αλλά και παιδικών χαρών σε νηπιαγωγεία.