Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Το μέλος του Κινήματος της Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1, είπε ότι η άποψή του είναι ότι θα πρέπει να ανοίξει έναςπολύ μεγάλος διάλογος στην Κεντροαριστερά και γενικά στις δημοκρατικές δυνάμεις, έτσι ώστε να βρεθεί μια κοινή συμφωνία ώστε με αμοιβαίες υποχωρήσεις να καταλήξουν σε μια συμφωνία.
Αρχικά, ο Αλέκος Αυλωνίτης ερωτηθείς για την συζήτηση που έχει ανοίξει, αν έχει κληθεί ο σωστός Ξυλούρης στην εξεταστική επιτροπή είπε: «Πολύ καλά κάναμε ως εξεταστική επιτροπή να καλέσουμε το συγκεκριμένο πρόσωπο. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι αυτό το οποίο είναι καταγεγραμμένο στην εταιρεία του και έχει δηλωθεί στο συγκεκριμένο δίκτυο ότι ανήκει σε αυτόν. Εγώ αύριο το πρωί θα ζητήσω να διαπιστωθεί αν μίλησε αυτός σε όλες τις τηλεφωνικές επισυνδέσεις. Το να λένε διάφορα πράγματα, να συσκοτίζουν καταστάσεις και τα λοιπά είναι άλλο θέμα και κρύβει πολλές σκοπιμότητες. Η θολούρα πάντοτε δημιουργεί σκοπιμότητες. Πολύ καλά έκανε να παγιδεύσει αυτό το τηλέφωνο η ευρωπαϊκή Εισαγγελία, πολύ καλά έκανε να συνδέσει όλες τις συνομιλίες με το πρόσωπο του κ. Γ. Ξυλούρη».
Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει την φράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τη Μαρία Συρεγγέλα είπε: «Έχω ακούσει πάρα πολλά πράγματά μέσα στη Βουλή και μάλιστα από το στόμα του κ. Μητσοτάκη. Το να λένε για την κα Κωνσταντοπούλου ότι είναι κακός άνθρωπος ή άλλες φράσεις και αυτές να μην καταδικάζονται από κανέναν και να έρχονται να λένε τώρα για την φράση που είπε η κα Κωνσταντοπούλου «μη σκίσετε κανένα καλσόν κα αντιπρόεδρε» για την κα Συρεγγέλα το θεωρώ από άποψη βαρύτητας πολύ αστείο»
Συμπλήρωσε δε ότι: «Η λογική της κας Κωνσταντοπούλου είναι ότι το προεδρείο δεν κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει, δεν ζορίζει τους μάρτυρες, κοροϊδεύουν οι μάρτυρες τους βουλευτές. Έχει καταντήσει μια κωμικοτραγική ιστορία και ένα απαθές προεδρείο παρακολουθεί την όλη εξέλιξη χωρίς να παρεμβαίνει στους μάρτυρες αλλά αντιθέτως να παρεμβαίνουν στους βουλευτές. Αυτά που συμβαίνουν είναι ντροπή δηλαδή η πλειοψηφία μαζί με το προεδρείο ουσιαστικά είναι δικηγόροι υπεράσπισης των μαρτύρων γιατί έχουν παρελάσει μέσα από εκεί πολύ μεγάλα κλεφτρόνια. Άρα ούτε σεξιστικό το βλέπω μια γυναίκα να το λέει στην άλλη… Του δίνουμε μεγάλη διάσταση».
Ερωτηθείς για ποιο λόγο προανήγγειλε συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Αλέκος Αυλωνίτης απάντησε: «Το να γίνει ένα συνέδριο δεν είναι κακό σε ένα κόμμα δείχνει ότι υπάρχουν ευαίσθητα δημοκρατικά αντανακλαστικά για να δούμε που ακριβώς πάμε. Έχει περάσει ένας χρόνος καλό είναι να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε, είναι γεγονός ότι υπάρχουνε προβλήματα ανάπτυξης στην κοινωνία με την έννοια δηλαδή ότι τα δημοσκοπικά δεδομένα δεν μας δείχνουν σε μια ανοδική πορεία και είναι γεγονός ότι είναι ένα σύνθετο και πολύ κομβικό θέμα το θέμα των συνεργασιών».
Τέλος, ερωτηθείς αν θα μπορούσαν να συμπορευτούν με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Η αποψή μου είναι ότι θα πρέπει να ανοίξει ένας πολύ μεγάλος διάλογος στην Κεντροαριστερά και γενικά στις δημοκρατικές δυνάμεις έτσι ώστε να βρεθεί μια κοινή συμφωνία έτσι ώστε με αμοιβαίες υποχωρήσεις να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Εκείνους που δεν θέλω στο διάλογο είναι αυτούς οι οποίοι λειτουργούν αντιδημοκρατικά. … Θεωρώ ότι αμοιβαίες υποχωρήσεις θα μπούνε σε ένα τέτοιο πλαίσιο και ο κ. Τσίπρας θα αναγνωρίσει ότι είχανε γίνει σημαντικά λάθη σε σχέση με την «αποκοπή» από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη. Αυτά τα οποία συνέβησαν δεν συμβαδίζουν με τα δημοκρατικά ιδεώδη ενός κεντροαριστερού χώρου».