Η στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ καθώς και η συνεργασία σχετικά με την αμυντική καινοτομία, τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων που έχει, σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό υπουργό Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ και τον υφυπουργό Πολέμου, αρμόδιο για θέματα αμυντικής πολιτικής, Elbridge A. Colby, στην Ουάσιγκτον.
Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στις συναντήσεις του Νίκου Δένδια θα συζητηθούν, επίσης, ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ στον τομέα Άμυνας και Aσφάλειας καθώς και οι προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή στη Μέση Ανατολή, τη Μαύρη Θάλασσα, την Ερυθρά Θάλασσα αλλά και τη Βόρεια Αφρική.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας συμμετείχε στο «Delphi Economic Forum Washington D.C. VII», με ομιλία του με θέμα «Defense at a crossroads: NATO, The Eastern Mediterranean, and U.S. Strategic Commitment».
Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 o Υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετέχει σε συζήτηση που διοργανώνει το F.D. D. (The Foundation for Defense of Democracies) με θέμα τις τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις για ζητήματα Άμυνας και Ασφάλειας.
Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Ουάσιγκτον, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να έχει επαφές με συμμετέχοντες στις εργασίες του Forum και άλλους φορείς.