Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη: “Αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων” – “Ταυτίζεστε με τον χρυσαυγιτισμό”

Ξέφυγε η αντιπαράθεση στη βουλή μεταξύ Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη, με προσωπικές επιθέσεις και αναφορές στη Χρυσή Αυγή

Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή © EUROKINISSI

Οξύτατη αντιπαράθεση με απίστευτες εκφράσεις σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, με πρωταγωνιστές την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη. Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της δεύτερης παρέμβασής της στη συζήτηση επί των προτάσεων προανακριτικής για τον Σπήλιο Λιβανό και τη Φωτεινή Αραμπατζή σχολίασε ότι «είμαστε εξοργισμένοι με το πώς μεταχειρίζεστε τους θεσμούς, αλλά σας λυπάμαι. Τρεις άνθρωποι μείνατε να υπερασπίζεστε την κυβέρνηση».

Λίγο μετά κάνοντας αναφορά στον «γαλάζιο» κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο είπε ότι φεύγει άρον άρον από τη Βουλή κάθε φορά που συζητείται εθνικό θέμα επειδή, όπως είπε, «αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων» και είναι «υμνητής της διχοτόμησης της Κύπρου». Η συγκεκριμένη αναφορά πυροδότησε την οργισμένη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο επί προσωπικού της είπε ότι «όλα αυτά τα έλεγε ο Μιχαλολιάκος και κατέληξε στη φυλακή, προσέξτε και εσείς τη φυλακή. Είστε άξια διάδοχος της Χρυσής Αυγής, να σας χαίρονται για αυτά τα ανερμάτιστα και χρυσαυγίτικα που είπατε».

«Τα ίδια έλεγε ο Μιχαλολιάκος και κατέληξε φυλακή»

Αμέσως μετά ακολούθησε νέα παρέμβαση της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία απάντησε ότι «έχετε τα ορφανά της Χρυσής Αυγής στην κυβέρνηση, δείχνετε απόλυτη έλλειψη ορίων. Έχετε τον Πλεύρη που καλεί για νεκρούς στα σύνορα, παριστάνετε ότι είστε κατά της ΧΑ και υιοθετήσατε τον εκπρόσωπο του Κασιδιάρη, τον Φλώρο. Έχετε εκπρόσωπο τον Μαρκόπουλο που αποκάλεσε πρόσωπο της χρονιάς τον Μιχαλολιάκο».

Τα πυρά της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν έμειναν αναπάντητα από τον κ. Καιρίδη. «Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ύβρι εναντίον μου ως αρνητή της γενοκτονίας των Ποντίων», τόνισε λέγοντας μάλιστα ότι τον θίγει η συγκεκριμένη συζήτηση καθώς είναι ο και ίδιος απόγονος Ποντίων. «Τα είπε χθες ο κ. Χήτας και τα έλεγε ο Νίκος Μιχαλολιάκος και κατέληξε στη φυλακή», πρόσθεσε.

«Την ύβρι τη θεωρώ βαρύτατη, με θίγει και θέλησα να την προστατέψω. Προσέξτε τα φασιστικά γιατί το να λέτε ότι δεν είστε, δε σημαίνει ότι δεν είστε. Αυτά τα είπατε μόνο εσείς, η Ελληνική Λύση και ο Μιχαλολιάκος, άρα ταυτίζεστε με τον χρυσαυγιτισμό» κατέληξε ο Δημήτρης Καιρίδης.