Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ με 15,1%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,4%

Ένας στους 3 έχει θετικά συναισθήματα για τα κόμματα Τσίπρα - Καρυστιανού, δείχνει η δημοσκόπηση GPO, από πού αντλούν ψήφους

Νέα δημοσκόπηση © EUROKINISSI

Σταθερά πρώτη εμφανίζεται η ΝΔ σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25% στην πρόθεση ψήφου ενώ στην εκτίμηση ψήφου ανεβαίνει στο 28,6%.

Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα με 13,2% στην πρόθεση και 15,1% στην εκτίμηση ψήφου.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10,8% στην πρόθεση και 12,4% στην εκτίμησή ψήφου, ενώ τέταρτο κόμμα είναι η Ελπίδα για την Δημοκρατία της Μαρίας Καρυστιανού με 9,2% στην πρόθεση ψήφου και 10,5% στην εκτίμηση.

Η Ελληνική Λύση στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 8,9%, το ΚΚΕ 8,6% και η Πλεύση Ελευθερίας 4,7%.

Στην εκτίμηση το Μέρα25 συγκεντρώνει 2,5%, η Φωνή Λογικής 2,4%, η Νίκη 1,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 1,3%.

Από πού αντλούν ψήφους Τσίπρας-Καρυστιανού

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO, η ΕΛΑΣ αντλεί περισσότερες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ (64,9%), τη Νέα Αριστερά (33,3%), το Μέρα25 (10,5%) και την Πλεύση Ελευθερίας (9,1%).

Από την άλλη, η Ελπίδα για τη Δημοκρατία αντλεί τις περισσότερες ψήφους από τη Νίκη (25,7%), τη Φωνή Λογικής (25%), την Ελληνική Λύση (13,1%) και την Πλεύση Ελευθερίας (12,1%).

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, πρώτος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 26,3%. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 15,1%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8,2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7,3%, η Μαρία Καρυστιανού με 7,1%. «Κανένας» απαντά αυθόρμητα το 18,7%.

Μετά τις εκλογές, το 27,5% θα ήθελε να συνεχίσει να είναι κυβέρνηση η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το 69,1% θα ήθελε να εκλεγεί άλλη κυβέρνηση.

Παράλληλα, θετικά και μάλλον θετικά συναισθήματα για την ίδρυση του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού έχει το 33,6% και για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα το 32,6%.