Kωνσταντίνος Γκιουλέκας: Διαμετακομιστικός κόμβος όλη η Βόρεια Ελλάδα

Τι είπαν Γκιουλέκας, Αγγελούδης και Τσεντεμεΐδης, στο 6ο Thessaloniki Metropolitan Summit που διοργανώνει το Powergame.gr σε συνεργασία με τον Economist

O Κώστας Γκιουλέκας στο 6ο Thessaloniki Metropolitan Summit © powergame.gr

Την αυλαία της δεύτερης ημέρας στο 6ο Thessaloniki Metropolitan Summit που διοργανώνει το Powergame.gr σε συνεργασία με τον Economist, άνοιξαν σήμερα, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης,  Κώστας Γκιουλέκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης και ο Χρήστος Τσεντεμεΐδης, νέος μη εκτελεστικός πρόεδρος της ΔΕΘ.

O 65χρονος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε αρχικά ότι τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά. «Τα τέσσερα λιμάνια με τα κράτη που συνορεύουμε, ουσιαστικά καθιστούν  τη Βόρεια Ελλάδα ως ένα επίνειο για όλη την περιοχή. Η Θεσσαλονίκη και όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι ένας Διαμετακομιστικός κόμβος για εμπορεύματα, προιόντα αγαθά».

Εν συνεχεία, ο κος Γκιουλέκας μίλησε για τη βαλκανική περιοδεία που έχει ξεκινήσει η χώρα σε όλα τα κράτη. «Οι γείτονες θέλουν γέφυρες συνεργασίας μεγαλύτερες και συμπράξεις. Χτίζουμε τις γέφυρες με γειτονικούς λαούς». «Aυτό που χάσαμε  τα προηγούμενα χρόνια, επιταχύνουμε τώρα τους ρυθμούς».

Αγγελούδης: Στρατηγικό σχέδιο είναι να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη κέντρο για την έρευνα,  την καινοτομία και τις Startup

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης τόνισε από την πλευρά του τα εξής: «Η Θεσσαλονίκη, μετεξελίσσεται ως  φιλόξενη πόλη για τοιυς πολίτες. Ενισχύει  τη θέση της, με την νοτιανατολική Ευρώπη και προσπαθεί να διασφαλίσει το ρόλο που της αξίζει. Είναι ανοιχτή στον κόσμο, είναι μια σύγχρονη πόλη και στοχεύει να ενισχύσει το ρόλο της ως εμπορικό κέντρο».

Εν συνεχεία είπε: «Στρατηγικό σχέδιο μας είναι να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη κέντρο για την έρευνα,  την καινοτομία και τις Startup» ενώ τόνισε ότι η πόλη αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στη ΝΑ Eυρώπη.Μεταξύ άλλων είπε ότι  «η ανάπτυξη της πόλης αποτελεί βασικότερο βήμα προς μια ισχυρότερη Βόρεια Ελλάδα»

στελιος αγγελουδης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδηςστο 6ο Thessaloniki Metropolitan Summit © powergame.gr

Τέλος, o Χρήστος Τσεντεμεΐδης, νέος μη εκτελεστικός πρόεδρος της ΔΕΘ, είπε ότι η φετινή ΔΕΘ είναι σημειο αναφοράς για την επχιειρηματικότητα, τον πολιτισμό και την κοινωνία

Είπε ακόμα ότι η «φετινή ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη σε προσέλευση κόσμο, καταλυτικό ρόλο γι΄αυτό πάιζει η τιμώμενη χώρα που είναι η Ιαπωνία, ενώ πολύ  έντονη είναι η διαφημηστική καμπάνια

Έκανε επίσης λόγο για την αναπλαση της ΔΕΘ, «ένα πρότζεκτ που ενώνει την πόλη και  η αποδοχή είναι πάνω από 90%». «Η ανάπλαση θα αλλάξει την πολη, και την  σχέση της ΔΕΘ με την ίδια την πόλη και τους επισκέπτες της». Μίλησε επίσης για τη δημιουργία νέας ΔΕΘ, πιο σύγχρονη, ανταγωνιστική και βιώσιμη.Θα δημιουργηθούν 120 στρέμματα στο κέντρο της πόλης, με σύχρονες βιοκλιματικές υποδομές και 1.064 θέσεις πάρκινγκ.

χρηστος τσεντεμεϊδης

Ο Χρήστος Τσεμτεμεϊδης. νέος πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης-ΔΕΘ το 6ο Thessaloniki Metropolitan Summit © powergame.gr