Τη μη άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και Μακάριου Λαζαρίδη εισηγήθηκαν τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.
Κατά τη διενέργεια της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής, η ΝΔ ψήφισε να μην αρθεί η ασυλία των δύο βουλευτών της, ενώ η αντιπολίτευση υπερψήφισε και στις δυο περιπτώσεις.
Το εισαγγελικό αίτημα που αφορά τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη υποβλήθηκε για δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν αναφοράς του προέδρου του κόμματος «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο» Στέφανου Κασσελάκη για υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.
«Θεωρώ δίκαιη τη μη άρση της βουλευτικής μου ασυλίας», αναφέρει ο «γαλαζιος» βουλευτής στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Παράλληλα επισημαίνει πως θεωρεί τις σε βάρος του κατηγορίες «εντελώς αβάσιμες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά, καθώς δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα και έχουν υπαγορευτεί από πολιτική σκοπιμότητα. Στηρίζονται σε εσφαλμένη και αποσπασματική αξιολόγηση των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων μου».
Οσον αφορά την περίπτωση του βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη, πρόκειται για μήνυση σε βάρος του από δικηγόρο με φόντο την υπόθεση με το πτυχίο του. Ο δικηγόρος κατηγορεί τον «γαλάζιο» βουλευτή για απάτη σε βάρος νομικού προσώπου του ελληνικού δημοσίου με προκληθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ.
Ο κ. Λαζαρίδης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του κάνοντας λόγο για «καθαρά πολιτική δίωξη» και υποστήριξε πως ο μηνυτής του είναι πρώην πολιτευτής του Αρτέμη Σώρρα.
