Γεωργιάδης: Κονδύλια έως 8 δισ. για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

«Η Ελλάδα η πρώτη χώρα που θα εκταμιεύσει χρήματα από το ΕΣΠΑ μέσα στο 2022» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης © Eurokinissi

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε αυτό. «Είμαστε η πρώτη χώρα που θα εκταμιεύσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ μέσα στο 2022, τόνισε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προσθέτοντας ότι η επόμενη απέχει από την Ελλάδα περίπου 6 μήνες.

«Η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ. Η 2η χώρα είναι έξι μήνες πίσω από εμάς, ενώ κατά μέσο όρο έναν χρόνο πίσω από εμάς βρίσκονται οι υπόλοιπες χώρες», επεσήμανε o Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OT FORUM 2 – Meta Living.

Από εκεί και πέρα, ο ίδιος είπε ότι περίπου το 1/3 των κονδυλίων θα αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κάνοντας λόγο για περίπου 7-8 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, είπε ότι το «digital είναι η δεύτερη προτεραιότητα για το ΕΣΠΑ, μετά το περιβάλλον».