Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στις 18.00 υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αναμένεται να στείλει ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. «Είναι η πιο κρίσιµη συνεδρίαση των τελευταίων µηνών µέχρι την επόµενη», λένε χαρακτηριστικά οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στο Μαξίµου.
Ειδικότερα, την πρόθεση του να αξιοποιηθούν όλα τα θεσμικά μέσα ώστε να μην μείνει καμία σκιά για τον ίδιο και την κυβέρνηση όσων αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων θα τονίσει ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός θα στείλει μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης και ταυτόχρονα θέλει να δείξει ότι δεν έχει να κρύψει κάτι το μεμπτό.
Θα επισημάνει ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι «στημένη» καρμπόν με τη σκευωρία Novartis στην οποία στοχοποιήθηκαν και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια 10 πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, ενώ στο τέλος δεν αποδείχθηκε τίποτα για κανέναν.
Οι κυβερνητικές προτεραιότητες των επόμενων μηνών
Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει τις κυβερνητικές προτεραιότητες των επόμενων μηνών ενώ θα αναδείξει τα «πραγματικά διλήμματα» για τη χώρα και τους πολίτες στην πορεία προς τις εκλογές.
Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ να ηγηθούν της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για την «κοσμογονία αλλαγών» που συντελείται προς όφελος της χώρας, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο ότι η κυβερνητική παράταξη «μπορεί και οφείλει να συνεχίσει ανυποχώρητα το έργο της απέναντι σε αντιλήψεις που φέρνουν την ακύρωση κάθε προσπάθειας».