Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε ΠΑΣΟΚ: Προβάρετε κοστούμια συγκυβέρνησης με τον Μητσοτάκη

Σκληρή γλώσσα Κουτσούμπα εναντίον του ΠΑΣΟΚ, που δεν συνυπέγραψε την κοινή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης για τη Γάζα

Δημήτρης Κουτσούμπας © INTIME

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συνυπέγραψε την κοινή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας για τη Γάζα.

Πιο συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «το πράγμα φωνάζει, οι δεσμεύσεις σας είναι πολύ μεγάλες και ήδη προβάρετε κοστούμια συγκυβέρνησης με τον κ. Μητσοτάκη και θέλετε να πάρετε το πράσινο φως από τις πρεσβείες που τον στηρίζουν». Από τα πυρά του κ. Κουτσούμπα δεν ξέφυγε ούτε η Ελληνική Λύση. «Ο κ. Βελόπουλος, μόνο για τα δελτία ειδήσεων είπε αρχικά ότι συμφωνεί με την πρωτοβουλία και μετά αρνήθηκε να υπογράψει, κρατώντας ίσες αποστάσεις από θύτες και θύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η Νίκη, λέγοντας ότι οι κύριοι αυτού του κόμματος, τηρούν σιγή ιχθύος και κατά τα άλλα κάνουν μεγάλους σταυρούς όταν χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στη Γάζα».

Τέλος αναφερόμενος στην πρόταση που θα καταθέσει η ΝΔ σχετικά με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, είπε ότι πρόκειται για μια πρόταση «πλυντήριο» των ευθυνών του πρώην υπουργού της. Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να μην τολμήσει να επαναλάβει το «φιάσκο» της Προανακριτικής, που έστησε για τον Τριαντόπουλο.