Την Τετάρτη στις 12:00 η νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή η νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Το μήνυμα Μαρινάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παύλος Μαρινάκης © Eurokinissi

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε και στην πολεοδομική ρύθμιση για τους οικισμούς με έως 2.000 κατοίκους. «Νομοθετική ρύθμιση που παρέχει πολεοδομική ασφάλεια στους οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους παρουσιάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Και πρόσθεσε: «Με τη νέα ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή ουσιαστικά διατηρούνται τα υφιστάμενα όρια σε περισσότερους από 9 στους 10 μικρούς οικισμούς προστατεύοντας τόσο τα περιουσιακά δικαιώματα των ιδιοκτητών όσο και τη δημογραφική προοπτική της περιφέρειας», τόνισε.

Το μήνυμα Μαρινάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των πολιτών να δώσουμε ένα τέλος στη νοσηρή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και σε συνέχεια της κυβερνητικής απόφασης να τεθεί ο Οργανισμός υπό την πλήρη ευθύνη της ΑΑΔΕ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, χθες, στο Υπουργικό Συμβούλιο, την άμεση σύσταση μίας ειδικής ομάδας ελέγχου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Οικονομικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ και όλων των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων».

Όπως είπε, «η αποστολή της είναι πολύ σαφής και αναμένονται αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Θα διερευνήσουμε άμεσα και εξαντλητικά, με όλα τα ελεγκτικά μέσα που διαθέτει το κράτος, τις περιπτώσεις παράνομης καταβολής ενισχύσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο καταλογισμός όλων όσων αχρεωστήτως καταβλήθηκαν στους αποδέκτες τους και σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης ήδη αποδίδουν καρπούς. «Δεν πρόκειται για το πρώτο κύκλωμα που εξαρθρώνεται επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα κυκλωμάτων που εξαρθρώθηκαν, επί των ημερών μας, σχετίζονται με παράνομες συνταγογραφήσεις, τελωνεία, πολεοδομίες, εφορίες, φυλακές, Δημοτική Αστυνομία, επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων, κ.α».