Το πρωί της Παρασκευής 18 Ιουλίου άνοιξαν οι αιτήσεις για 450 μόνιμες προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που υπάγονται στο Υπoυργείο Πολιτισμού. Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει την Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2025 και ώρα 14:00.
Στην προκήρυξη 3Κ/2025 του ΑΣΕΠ ζητούνται μόνο απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να καλύψουν τις εξής δύο ειδικότητες:
ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης ειδικότητας Ημερήσιων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων – 360 θέσεις
ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης ειδικότητας Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων – 90 θέσεις
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των ημερήσιων φυλάκων πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας. Οι υποψήφιοι νυχτοφύλακες δεν χρειάζονται πιστοποίηση ξένης γλώσσας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως:
- 120 προτιμήσεις για τις θέσεις Ημερήσιων Φυλάκων από τους 207 διαθέσιμους κωδικούς.
- Όλες τις διαθέσιμες θέσεις Νυχτοφυλάκων, καθώς είναι λιγότερες από 120.
Συνολικά μπορούν να δηλώσουν 210 θέσεις, αλλά υποβάλλεται μόνο μία αίτηση με τη σειρά προτίμησης. Η υποβολή δεύτερης αίτησης οδηγεί σε αυτόματο αποκλεισμό από τον διαγωνισμό.