Δ. Αναγνωστόπουλος: Πώς φτάσαμε στις 2 δισ. ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ο ΠΑ ήδη έχει εντοπίσει πάνω από 2 εκατ. λάθη στα τέσσερα βασικά μητρώα του κράτους, αναφέρει στο powergame.gr ο Δ. Αναγνωστόπουλος

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι πολίτες αγκάλιασαν τον νέο Προσωπικό Αριθμό αφού, όπως αναφέρει στη συνέντευξη του στο powergame.gr o Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, πάνω από 2,65 εκατ. πολίτες «έτρεξαν» για να εκδώσουν οι ίδιοι τον Προσωπικό τους Αριθμό. Η ευρεία αυτή υιοθέτηση του Προσωπικού Αριθμού, σύμφωνα με τον ΓΓΠΔΨΔ, δείχνει τη μεγάλη αποδοχή του από τους πολίτες.

Για τον κ. Αναγνωστόπουλο, ο ΠΑ αποτελεί ένα σημαντικό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και της ασφάλειας, αφού θα επιτρέψει την ομογενοποίηση των διάφορων μητρώων στη δημόσια διοίκηση. Σήμερα κάποιος μπορεί να εμφανίζεται στα αρχεία του κράτους με διάφορες παραλλαγές στοιχείων, είτε γραμματικές, είτε ορθογραφικές, μειώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη του κοινού στην κρατική μηχανή.

Τα προβλήματα αυτά θα επιλύσει τώρα ο Προσωπικός Αριθμός, αφού σύμφωνα με τον ΓΓΠΣΨΔ η έλευση του ΠΑ ήδη έχει εντοπίσει περισσότερα από 2 εκατ. λάθη στα τέσσερα βασικά μητρώα του κράτους (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ και Δημοτολόγιο). Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει ακόμη ότι πάνω από 700.000 πολίτες πλέον έχουν εκδώσει τις νέες ταυτότητες με τον ΠΑ και στο μέλλον θ’ αυξηθούν πολύ περισσότερο.

Εν γένει οι πολίτες κι επιχειρήσεις έχουν αγκαλιάσει τα ψηφιακά εργαλεία της κυβέρνησης, αφού μέσα στο 2024 οι συναλλαγές των πολιτών με το κράτος και το δημοσίων υπηρεσιών μεταξύ τους, ξεπέρασαν τα 2,0 δισεκατομμύρια. Ο ψηφιακός αυτός μετασχηματισμός, υποστηρίζει ο ΓΓΠΣΨΔ, όχι μόνον αυξάνει την παραγωγικότητα στην κρατική μηχανή και στους πολίτες, αλλά επιπλέον μετασχηματίζει την ελληνική κοινωνία σε μια «πράσινη κοινωνία» και περισσότερο δημοκρατική στην παροχή υπηρεσιών. «Τα περιβαλλοντικά οφέλη», αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος, «αφορούν σε μετακινήσεις που δεν πραγματοποιούνται, είτε με ΙΧΕ είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ εξυπηρετεί και πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές».