Ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ οι προσφορές, που έχουν υποβληθεί στο βιβλίο για το ομόλογο (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) 500 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας, υπερκαλύπτοντας δηλαδή το ζητούμενο ποσό κατά περισσότερες από τέσσερις φορές. Η νέα έκδοση αναμένεται να αξιολογηθεί με Baa1 από την Moody’s.
Το νέο πράσινο Senior Preferred ομόλογο θα είναι διάρκειας 5 ετών, μη ανακλήσιμο τα πρώτα 4 και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Global Medium Term Note Programme συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ.
Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, η Εθνική Τράπεζα γνωστοποίησε την έναρξη προαιρετικής πρότασης εξαγοράς έναντι μετρητών για τις Ομολογίες Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας (Fixed Rate Resettable Unsubordinated MREL Notes) συνολικού ύψους 500 εκατ., σταθερού επιτοκίου 7,250% και λήξης το 2027.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρόταση εξαγοράς αφορά τις ομολογίες με ISIN XS2558592932.
Διαχειριστές της πρότασης εξαγοράς είναι οι BofA Securities Europe, Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Natixis και Banco Santander.