Έτος ορόσημο για τη Eurobank, με ιστορική κερδοφορία και στρατηγικές κινήσεις, που την ανέδειξαν στη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα με ισολογισμό 100 δισ. ευρώ και μεγαλύτερη τράπεζα με έδρα τη ΝΑ Ευρώπη, ήταν το 2024.
Όπως είπε στη γενική συνέλευση των μετόχων, ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας, με εξαιρετική οργανική ανάπτυξη και υψηλή κερδοφορία, η Eurobank είναι ένας ισχυρός, δυναμικός και πρωτοποριακός περιφερειακός όμιλος, που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, να ανταμείβει τους μετόχους τους και να διευρύνει το κοινωνικό του αποτύπωμα. Αναφερόμενος στο μέρισμα που θα λάβουν οι μέτοχοι, τρεις μήνες νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές, ο κ. Καραβίας είπε ότι από τα κέρδη του 2024 θα διανεμηθεί το 50%, ποσοστό αυξημένο έναντι του 30% της προηγούμενης χρήσης, ενώ στόχος είναι το ποσοστό διανομής να ανέρχεται τουλάχιστον στο 50% των κερδών τα επόμενα έτη, με σωρευτική διανομή στην τριετία 2025 – 2027 διπλάσια της περιόδου 2022-2024.
Για τη χρήση 2024 το συνολικό προς διανομή μέρισμα θα ανέλθει σε 674 εκατ. ευρώ (10,5 λεπτά ανά μετοχή), ενώ 288 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την επαναγορά ιδίων μετοχών. Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος στο μέρισμα θα είναι η Δευτέρα 5 Μαΐου, ο προσδιορισμός των δικαιούχων θα γίνει στις 6 Μαΐου και η έναρξη καταβολής του μερίσματος στις 9 Μαΐου. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, θα ξεκινήσει άμεσα με διάρκεια 12 μηνών από την έγκρισή του από τον SSM, με τις αγορές μετοχών να γίνονται στο εύρος τιμής 0,22 – 10 ευρώ και με το συνολικό κόστος του προγράμματος να φτάνει σε περίπου 288 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι το ποσό του μερίσματος σε μετρητά και επαναγορές μετοχών της Eurobank είναι το υψηλότερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.
Παρουσιάζοντας τις οικονομικές επιδόσεις της Eurobank το 2024 ο κ. Καραβίας είπε ότι επετεύχθη υπέρβαση όλων των στόχων που είχαν τεθεί, με συνολικά καθαρά κέρδη στα 1.448 εκατ. ευρώ (περιλαμβάνουν 99 εκατ. κέρδος από την απόκτηση επιπλέον συμμετοχής στην Ελληνική Τράπεζα το β΄ τρίμηνο), κέρδη ανά μετοχή 0,39 ευρώ και απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων στο 18,5%. Σημειώνεται ότι σχεδόν τα μισά κέρδη προήλθαν από τις δραστηριότητες εξωτερικού. Ο κ. Καραβίας επεσήμανε την οργανική αύξηση των ενήμερων χορηγήσεων της Τράπεζας κατά 10% ή 3,9 δισ. ευρώ και καταθέσεων κατά 6,2 δισ. πέρυσι, καθώς και την αύξηση κεφαλαίων υπό διαχείριση κατά 2,1 δισ. ευρώ. Επίσης, τη μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κάτω του 3%, την υψηλή κάλυψη, σε ποσοστό σχεδόν 90%, των δανείων έναντι επισφαλειών, την υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια με δείκτη CET1 στο 15,7% και τον δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας στο 18,5%.
Το Επιχειρηματικό Πλάνο της Eurobank για το 2025-2027, όπως είπε, προβλέπει, μεταξύ άλλων, απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων περίπου 15% και συνεισφορά των εργασιών εκτός Ελλάδος στα οργανικά κέρδη στο περίπου 55% το 2027. Αναφερόμενος στις προοπτικές της Τράπεζας, ο κ. Καραβίας είπε ότι διαμορφώνονται ιδιαίτερα θετικές τα επόμενα έτη και θα στηριχθούν σε τρεις πυλώνες. Πρώτον, στην περαιτέρω πιστωτική επέκταση, περίπου 8% ετησίως, δεύτερον, στην στρατηγική προτεραιοποίηση των δραστηριοτήτων διαχείρισης περιουσίας και private banking και τρίτον, στα αποτελέσματα και στις συνέργειες από την ηγετική παρουσία της Τράπεζας στην Κύπρο, όπου μετά την απόκτηση της Ελληνικής Τράπεζας, ο Όμιλος Eurobank συγκροτεί ένα πρωτοπόρο χρηματοοικονομικό οργανισμό, που θα συνεισφέρει ως καταλύτης στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, αλλά θα είναι και ο κεντρικός μοχλός χρηματοοικονομικής επέκτασης σε νέες αγορές όπως η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
H ομιλία Ζαννιά στη ΓΣ της Eurobank
Κυρίες και κύριοι Μέτοχοι,
Η φετινή μας Γενική Συνέλευση λαμβάνει χώρα αρκετά νωρίτερα μέσα στο έτος. Προσαρμοζόμαστε έτσι στις ευρωπαϊκές πρακτικές, και παράλληλα καθίσταται δυνατή η διανομή μερίσματος στους μετόχους μας τρεις μήνες νωρίτερα.
Η φετινή Τακτική Γενική Συνέλευση συμπίπτει επίσης με μια συγκυρία η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη αβεβαιότητα, καθώς στις όποιες γεωπολιτικές ανησυχίες που συνεχίζουν να υπάρχουν, προστέθηκε και ένας εμπορικός πόλεμος ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η απειλούμενη άρση των αμυντικών εγγυήσεων των ΗΠΑ προς την Ευρώπη.
Οι νέες αβεβαιότητες βέβαια φαίνεται πως επηρεάζουν λιγότερο τη χώρα μας, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της διαφορετικής αναπτυξιακής φάσης που βρίσκεται, των σχετικά μικρών εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ καθώς και τις διαφορετικές αμυντικές ανάγκες της.
Παρά τις εστίες αβεβαιότητας, το 2024 η παγκόσμια οικονομία παρουσίασε αξιόλογη αναπτυξιακή δυναμική, με το ρυθμό μεγέθυνσης να διαμορφώνεται στο 3,3%, ενώ η συνεχιζόμενη πτώση του πληθωρισμού και η στενότητα που χαρακτήρισε την αγορά εργασίας, συνέβαλαν στη διατήρηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών σε υψηλά επίπεδα.
Για το 2025, παραμένει ασαφές σε ποιο βαθμό η αυξημένη αβεβαιότητα θα επηρεάσει τελικά την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς σημαντικά ερωτήματα για τον εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε παραμένουν αναπάντητα. Αυτή τη στιγμή πάντως, ο ρυθμός μεγέθυνσης για τη διεθνή οικονομία εκτιμάται στο 2,8% για το 2025, χαμηλότερα δηλαδή από την προηγούμενη χρονιά, με μεγαλύτερες επιπτώσεις για τις ΗΠΑ και μικρότερες για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ευρώπη, θετικές αναμένεται να είναι οι επιδράσεις από το νέο χρηματοδοτικό σχέδιο της Κομισιόν για τον «επανεξοπλισμό» της, καθώς και την αναμενόμενη σημαντική αύξηση των δαπανών για υποδομές στη Γερμανία, με έμμεσες θετικές επιδράσεις για την Ελλάδα.
Εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων, πολιτικών ανακατατάξεων και διάχυτης αβεβαιότητας, η ελληνική οικονομία παρουσίασε ανθεκτικότητα και το 2024, ενώ συνέχισε να υπεραποδίδει συγκριτικά με την Ευρώπη για 4ο έτος στη σειρά. Η ελληνική οικονομία επωφελείται από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), από την θετική πιστωτική επέκταση των εγχώριων τραπεζών προς τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, από την εξωτερική ζήτηση για τουριστικές υπηρεσίες και από την εδραίωση κλίματος αξιοπιστίας και σταθερότητάς στο δημοσιονομικό και το χρηματοπιστωτικό επίπεδο αντίστοιχα.
Το 2024 ο πραγματικός ρυθμός μεγέθυνσης στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός στο 2,3%, έναντι 0,9% στην Ευρωζώνη. Μετά την αποκλιμάκωσή του από τα υψηλά 30ετίας τον Σεπ-22 (12,1%), ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τους τελευταίους 18 μήνες κυμαίνεται γύρω από έναν μέσο όρο της τάξης του 3,1%, υψηλότερο αυτού της Ευρωζώνης, με τον τομέα των υπηρεσιών να «φρενάρει» προς το παρόν την περαιτέρω αποκλιμάκωση του γενικού δείκτη τιμών, καθώς οι αυξήσεις κόστους από διαταραχές κυρίως στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις αγορές ενέργειας να έχουν πλέον διαχυθεί ευρύτερα στην οικονομία, σηματοδοτώντας τη επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Το ποσοστό ανεργίας περιορίστηκε το 2024 στο 10,1%, και αφορά κυρίως ανεργία διαρθρωτικής μορφής.
Σημαντικό επίτευγμα, ιδιαίτερα για μια χώρα που κάποτε ήταν «πρωταθλήτρια Ευρώπης» στα δημοσιονομικά ελλείμματα, αποτελεί η επίτευξη, το 2024, πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος 4,8% και ολικού δημοσιονομικού πλεονάσματος στο 1,3% του ΑΕΠ. Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ εκτιμάται στο 153.6% του ΑΕΠ το 2024 από 163,9% το 2023 και κορυφή του 209,4% το 2020, ενώ διαθέτει εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η αποκλιμάκωση αποδίδεται στον συνδυασμό της αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ, του χαμηλού και σταθερού επιτοκίου στο χρέος προς τον επίσημο τομέα, και των πρωτογενών δημοσιονομικών πλεονασμάτων.
Οι δημοσιονομικές εξελίξεις αλλά και οι σχετικά γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης οδήγησαν σε αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, με δύο από τους σημαντικότερους διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης να τοποθετούν την Ελληνική Δημοκρατία μια βαθμίδα πάνω από την επενδυτική και δύο από αυτούς στην επενδυτική βαθμίδα. Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε μείωση του περιθωρίου απόδοσης μεταξύ των 10ετών ελληνικών και γερμανικών ομολόγων σε κάτω από τις 100 μονάδες βάσης πρόσφατα και σε αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων χαμηλότερες αυτών των ΗΠΑ και της Ιταλίας.
Για το 2025 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπουν πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να μεγεθύνεται με ρυθμούς της τάξης του 2%-2,5% τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας ώθηση από την κατανάλωση των νοικοκυριών και τις –χρηματοδοτούμενες από το ΤΑΑ– επενδύσεις.
Σημαντικό εγχώριο κίνδυνο, όμως, συνεχίζει να αποτελεί το μέγεθος του ελλείμματος του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών (6,4% του ΑΕΠ το 2024). Η διατήρησή του σε υψηλά επίπεδα αποτελεί ένδειξη ότι, καθώς η οικονομία εξέρχεται από τη σχεδόν δεκαετή κρίση χρέους, τα υψηλά ελλείμματα του ΙΤΣ έχουν αρχίσει να καθίστανται εκ νέου εγγενές χαρακτηριστικό του αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας.
Γενικά, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν θετικές, υφίστανται όμως καθοδικοί κίνδυνοι όπως: το ασθενές εξωτερικό περιβάλλον και αβεβαιότητα, γεωστρατηγικές αναταράξεις, ένα υπόδειγμα ανάπτυξης που βασίζεται υπερβολικά στην κατανάλωση και τον τουρισμό, χαμηλό επίπεδο γνώσης στο ελληνικό προϊοντικό μείγμα, διαρθρωτικές αδυναμίες, καθυστερήσεις στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του Κράτους και περιβαλλοντικοί κίνδυνοι. Απαιτούνται στοχευμένες επενδύσεις, θεσμική ενδυνάμωση, φορολογική συμμόρφωση και συστηματική και φιλόδοξη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας στο μακροχρόνιο διάστημα.
Θετικές παραμένουν οι εξελίξεις και προοπτικές και στις δύο άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις οποίες δραστηριοποιείται η τράπεζά μας. Πιο συγκεκριμένα, στην Κύπρο η άνοδος του ΑΕΠ επιταχύνθηκε στο 3,4% το 2024, από 2,6% το 2023, ενώ τον Δεκέμβριο του 2024, η Fitch Ratings και η S&P Global αναβάθμισαν την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου σε A- από BBB+.
Στη Βουλγαρία, η οικονομία της αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,8% το 2024, ταχύτερο του 1,9% την προηγούμενη χρονιά. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί η συνέχιση του αποπληθωρισμού το 2024 με ταχύτερο ρυθμό, καθώς ο μέσος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,6%, από 8,6% το 2023. Αυτή η εξέλιξη έφερε τη Βουλγαρία σε πολύ μικρή απόσταση από την εκπλήρωση και του μοναδικού εκκρεμούς κριτηρίου για την είσοδο της στην Ευρωζώνη, και αυξάνει πολύ την πιθανότητα να είναι η επόμενη χώρα που πολύ σύντομα θα ενταχθεί σε αυτή, επιτυγχάνοντας το σημαντικότερο στόχο της χώρας τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.
Κυρίες και κύριοι Μέτοχοι,
Μέσα σε ένα τέτοιο διεθνές και μακροοικονομικό πλαίσιο, η θετική πορεία των ελληνικών τραπεζών συνεχίστηκε και το 2024 και είναι σε ισχυρότερη θέση σε σχέση με το παρελθόν έναντι πιθανών γεωπολιτικών αναταράξεων καθώς και των πιθανών επιπτώσεων από την επιβολή δασμών από την Αμερική. Κατά τη διάρκεια του 2024 έγινε περαιτέρω αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από τις συστημικές τράπεζες, σηματοδοτώντας τη μετάβαση στην κανονικότητα.
Το 2024 η συνολική χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε κατά 9% σχεδόν, με την πιστωτική επέκταση να είναι πολλαπλάσια της ευρωζώνης, ενώ η επιχειρηματική πίστη αυξήθηκε κατά 13,8%, ωθούμενη και από τους πόρους του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ).
Η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος παραμένει ισχυρή και βελτιώθηκε περαιτέρω, με τους σχετικούς δείκτες ρευστότητας να είναι καλύτεροι του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα το 2024 αυξήθηκαν κατά 4,5% σε σχέση με το τέλος του 2023 και ανήλθαν σε 203,8 δισ. Ευρώ, ενώ ο λόγος Δάνεια προς καταθέσεις ανήλθε σε 67% το Δεκέμβριο του 2024, χαμηλότερος κατά 23 ποσοστιαίες μονάδες από το μέσο όρο των τραπεζών της Ευρωζώνης.
Οι τράπεζες ενίσχυσαν σημαντικά την οργανική κερδοφορία τους, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται σε 4,4 δισ. Ευρώ, έναντι 3,8 δισ. Ευρώ το 2023, αυξημένα κατά 14% περίπου. Θετικά συνέβαλε η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, ως αποτέλεσμα της αύξησης των βασικών επιτοκίων από την ΕΚΤ. Ο δείκτης αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων (RoE) διαμορφώθηκε το 2024 σε 12,2%, σε σύγκριση με 12,0% το 2023, και είναι ψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο [9,5%].
Παράλληλα οι τράπεζες εξυγίαναν τους ισολογισμούς τους και ο λόγος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) προς δάνεια για τις ελληνικές τράπεζες υποχώρησε σε 3,8% το 2024, από 6,7% το 2023, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την είσοδο της Ελλάδος την ευρωζώνη. Περαιτέρω, τα αυξημένα κέρδη προ προβλέψεων επέτρεψαν την διατήρηση των επίπεδων κάλυψης των εν λόγω δανείων σε πολύ υψηλά επίπεδα, περιορίζοντας σημαντικά τον πιστωτικό κίνδυνο στους ισολογισμούς τους.
Η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών ενισχύθηκε σημαντικά, κυρίως λόγω της εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίων μέσω της οργανικής κερδοφορίας, με τους σχετικούς δείκτες να είναι εφάμιλλοι των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Κυρίες και Κύριοι Μέτοχοι,
Με αίσθημα ευθύνης και ανταποδοτικότητας προς την κοινωνία, η Eurobank βελτίωσε περαιτέρω το πολύπλευρο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί. Θα αναφερθεί αναλυτικά σε αυτό ο Διευθύνων Σύμβουλος. Από την πλευρά μου θέλω να σημειώσω ότι η Τράπεζα, χάρη στη θετική της πορεία, μπορεί να διευρύνει τις κοινωνικές δράσεις της και να κάνει πράξη τη δέσμευση για επιστροφή μέρους της αξίας που δημιουργεί στην κοινωνία.
Η φετινή χρονιά αποτέλεσε επίσης απόδειξη και της δέσμευσής μας στην περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα.
Ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα ήταν η ένταξή μας στη Net Zero Banking Alliance (NZBA), το οποίο ενισχύει τη δέσμευσή μας στην ευθυγράμμιση των δανειοδοτικών και επενδυτικών χαρτοφυλακίων μας με τον φιλόδοξο στόχο της επιδίωξης για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 ενώ προχωρήσαμε με επιτυχία στην έκδοση Πράσινου Ομολόγου ύψους €850 εκατ., για τη χρηματοδότηση χαρτοφυλακίου Πράσινων Έργων στη βάση των προβλεπόμενων κριτηρίων.
Αυξήσαμε επίσης τον αριθμό των πιστοποιημένων “πράσινων” κτιρίων μας σε 20.
Επιπλέον, δεσμεύσαμε €12,5 εκατ. για τις προσπάθειες ανασυγκρότησης στη Θεσσαλία, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών που έχουν ανάγκη.
Η κοινωνική μας δέσμευση είναι εξίσου ισχυρή. Έχουμε υιοθετήσει τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών του ΟΗΕ (UN Women Empowerment Principles), προωθώντας την ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας. Αποκτήσαμε νέες πιστοποιήσεις ISO για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και της Δωροδοκίας, καθώς και για τις Βιώσιμες Προμήθειες, επιβεβαιώνοντας τη συμμόρφωσή μας με διεθνή πρότυπα ηθικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης.
Η στρατηγική βιωσιμότητας εφαρμόστηκε με επιτυχία και οι προσπάθειές μας έχουν αναγνωριστεί διεθνώς, με σημαντική βελτίωση στις αξιολογήσεις βιωσιμότητας. Η Sustainalytics μας κατέταξε στην βέλτιστη κατηγορία ρίσκου “Negligible Risk” επιτυγχάνοντας βαθμολογία 9,7, θέτοντάς μας στο κορυφαίο 4% των τραπεζών παγκοσμίως, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες αξιολογήσεις βιωσιμότητας καταγράψαμε σημαντική βελτίωση.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας επιχειρησιακής επίδρασης, έχουμε μειώσει σημαντικά τις εκπομπές μας και αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στο πεδίο της διακυβέρνησης και συμμόρφωσης, ενισχύσαμε τη βιωσιμότητα στις πρακτικές προμηθειών, ενώ παράλληλα ενισχύσαμε τα πλαίσια ηθικής και διαφάνειας με νέα συστήματα διαχείρισης συμμόρφωσης και πλαίσια διαχείρισης καταγγελιών (whistleblowing).
Η στρατηγική μας για την επίδραση χρηματοδοτήσεων εστιάζει στη μείωση των εκπομπών των χρηματοδοτούμενων έργων σε τομείς με υψηλό αποτύπωμα άνθρακα.
Κυρίες και κύριοι Μέτοχοι,
Το 2024 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την τράπεζά μας, όπως θα σας αναλύσει καλύτερα και ο Διευθύνων Σύμβουλος.
Η κερδοφορία της εκτοξεύτηκε σε επίπεδα που δεν είχε πετύχει ποτέ στην ιστορία της ενώ τα κεφάλαιά της είναι αντίστοιχα με αυτά των ευρωπαϊκών τραπεζών και η ρευστότητά της καλύτερη αυτών.
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο για τη Eurobank. Η τράπεζά μας, με την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο, κατέστη η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, και η μεγαλύτερη τράπεζα με έδρα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Για την πορεία αυτή προς την κορυφή εργάστηκαν αποτελεσματικά η Διοικητική Ομάδα, τα στελέχη, οι εργαζόμενοι στην τράπεζα και το Διοικητικό Συμβούλιο, και είχαν τη δική σας στήριξη, των μετόχων μας.
Θα συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.