Οι επενδύσεις, οι προοπτικές και οι μεγάλες αλλαγές που φέρνουν οι Α.Π.Ε.

Η πράσινη ενεργειακή μετάβαση αποτελεί τον στρατηγικό οδικό χάρτη για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης και της χώρας μας. Η Ελλάδα, με πλούσιο άνεμο και ήλιο, μπορεί να βρεθεί πρωτοπόρος στην προσπάθεια της ενεργειακής ανεξαρτησίας και αυτονομίας της Ευρώπης και να γίνει εξαγωγός πράσινου ηλεκτρισμού.

Επιπλέον, εκτός από ενέργεια ελευθερίας, η πράσινη ενέργεια είναι φθηνή ενέργεια, καθώς η αιολική, σε συνδυασμό με την ηλιακή, είναι η φθηνότερη μορφή ενέργειας με σταθερό κόστος παραγωγής που δεν εξαρτάται από τις εκάστοτε γεωπολιτικές συνθήκες.

Η βιώσιμη ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η επιτάχυνση της δανειοδότησης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα διανομής, η νομοθεσία, η αποθήκευση της πράσινης ενέργειας και οι leaders της αγοράς είναι κάποια από τα topics που θα αναλύσουμε στο Power Report.

Ολοκληρωμένες λύσεις για αντλίες θερμότητας από τη ΔΕΗ

Αντλίες θερμότητας: Μια μακροχρόνια επένδυση με υψηλή ενεργειακή απόδοση

Οι Αντλίες Θερμότητας είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες θέρμανσης κάθε τύπου κατοικίας και αποτελούν μια μακροχρόνια επένδυση με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα.

Μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και γρήγορα σε κάθε τύπο σπιτιού σε νέα ή υφιστάμενα κτίρια και να συνδεθούν με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα, σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης καθώς και με σώματα Fan Coils, όπως επίσης μπορεί να έχει εφαρμογή σε κεντρικά συστήματα θέρμανσης.

Η λειτουργία τους μπορεί να συνδυαστεί και με ηλιακό θερμοσίφωνα ελαχιστοποιώντας το κόστος για ζεστό νερό χρήσης καθώς και με φωτοβολταϊκά συστήματα, για μηδενισμό του κόστους θέρμανσης.

Ένα σύστημα θέρμανσης φιλικότερο προς το περιβάλλον

 Ένα σύστημα θέρμανσης φιλικότερο προς το περιβάλλον

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Αντλίες Θερμότητας είναι το φιλικότερο προς το περιβάλλον σύστημα θέρμανσης μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα: πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τον λέβητα πετρελαίου και αερίου, έχει τον καλύτερο βαθμό απόδοσης καθώς η 1 kWh ενέργειας μετατρέπεται σε 3 έως 5 kWh θέρμανσης ενώ η 1 kWh πετρελαίου μετατρέπεται σε 0,8 kWh θέρμανσης.

Επιπλέον, ενώ το πετρέλαιο και το  φυσικό αέριο είναι γαιάνθρακες, η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από την αντλία θερμότητας παράγεται από ένα μίγμα καυσίμων, το οποίο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς το 2021 το 41,5%* της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα παράχθηκε  από ΑΠΕ.

 ΔΕΗ myEnergy HeatPump

Η ΔΕΗ κατανοώντας την ανάγκη για βιώσιμες και εξατομικευμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους προσφέρει το ΔΕΗ myEnergy HeatPump, την ολοκληρωμένη λύση με εξειδικευμένη συμβουλευτική, 500€ επιβράβευση για την αγορά Αντλίας Θερμότητας με προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ και πράσινο ρεύμα επιλέγοντας την πρόσθετη  υπηρεσία Green Pass.

Μέσω της ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής που μπορείτε να βρείτε στο https://heatpumps.dei.gr, θα βρείτε πληροφορίες για τον τύπο αντλίας θερμότητας που ταιριάζει στις ανάγκες του σπιτιού σας καθώς και για τα αναμενόμενα οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα έχετε από την εγκατάστασή της.

Μάθετε περισσότερα για το καλύτερο σύστημα θέρμανσης για το δικό σας σπίτι και πώς μπορείτε να το αποκτήσετε https://heatpumps.dei.gr

 

*Μίγμα Παραγωγής της Χώρας για το 2021: ΔΑΠΕΕΠ

 
Επενδύσεις σε διασυνδέσεις και πράσινη ενέργεια