Με αρνητικό πρόσημο και εμφανή διάθεση αποστροφής ρίσκου εξελίσσεται η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο, με τη μετοχή της Metlen να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο βάρος των πιέσεων.
Η αγορά αιφνιδιάστηκε από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι η δημοσίευση των οικονομικών της αποτελεσμάτων μετατίθεται για τις 9 Απριλίου, ύστερα από αίτημα των ελεγκτικών εταιρειών για επιπλέον χρόνο. Η αντίδραση ήταν άμεση, με τη μετοχή να ανοίγει με απώλειες της τάξης του 8,5% και να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά έως και τα 32 ευρώ, πριν περιορίσει μέρος των απωλειών της. Λίγο αργότερα διαπραγματευόταν στα 32,70 ευρώ, καταγράφοντας πτώση άνω του 6%.
Το αρνητικό κλίμα ενισχύεται από τη γνωστή «αμυντική» στάση της Παρασκευής, με τους επενδυτές να αποφεύγουν την ανάληψη νέου ρίσκου πριν το κλείσιμο της εβδομάδας. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις των αναλυτών συγκλίνουν στο ότι η αυξημένη μεταβλητότητα θα συνεχίσει να χαρακτηρίζει τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς.
Στο διεθνές περιβάλλον, το ενεργειακό κόστος παραμένει βασικός παράγοντας ανησυχίας. Το Brent κινείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, στα 109 δολάρια, ενώ και το φυσικό αέριο διατηρεί ανοδική πορεία, εντείνοντας τις πιέσεις σε επιχειρήσεις και οικονομία.
Σε επίπεδο εταιρικών εξελίξεων, η ειδησεογραφία από το εσωτερικό παραμένει περιορισμένη. Η ΓΕΒΚΑ δημοσιεύει τα οικονομικά της αποτελέσματα, ενώ η CrediaBank συγκαλεί γενική συνέλευση με επίκεντρο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που δρομολογείται από την επόμενη εβδομάδα.
Ο γενικός δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,6%, υποχωρώντας στις 2.026 μονάδες, με τις τράπεζες να κινούνται επίσης πτωτικά. Η Alpha Bank σημειώνει απώλειες άνω του 1%, όπως και η Eurobank και η Πειραιώς. Πιέσεις άνω του 2% ασκούνται σε τίτλους όπως η Τιτάν και η Aegean, ενώ πτωτικά κινείται και η ΔΕΗ.