“Meat the Whisky” by Drakoulis & The Tasters Club

Όταν ο master του κρέατος, Στράτος Δρακούλης συνάντησε τον master του ουίσκι, Γιάννη Μηλιώνη

“Meat the Whisky” by Drakoulis & The Tasters Club © ΔΤ

Μια μοναδική εμπειρία γεύσης και αισθήσεων έζησαν όσοι είχαν την τύχη να κλείσουν μία από τις περιορισμένες θέσεις στο μοναδικό pairing event που διοργανώθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Drakoulis Wholesales στο Κορωπί, μία πρωτοβουλία του εμπνευστή του The Tasters Club – Γιάννη Μηλιώνη.

Το concept της εκδήλωσης ήταν απλό, αλλά απόλυτα στοχευμένο: τρεις εξαιρετικές ετικέτες ουίσκι, σε απόλυτο συνδυασμό με τρεις επιλεγμένες κοπές κρέατος, curated από τον ίδιο τον Στράτο Δρακούλη. Κάθε pairing βασίστηκε σε αληθινή γνώση και εμπειρία:

-American Black Angus (Tomahawk 100gr) με Kentucky Owl Confiscated

-Scottish Black Angus (Tomahawk 100gr) με The Macallan – The Harmony Collection Vibrant Oak

-Japanese Wagyu (Picanha 100gr) με Hibiki Japanese Harmony.

Σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση, με ατμοσφαιρικό φωτισμό, κεριά, αισθητική fine dining και άψογη ηχητική και οπτική επιμέλεια από τη Noise Event Engineering, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα γαστρονομικό ταξίδι από τις φάρμες των ΗΠΑ, μέχρι τα Highlands της Σκωτίας και την ιαπωνική ύπαιθρο. 

Στο 160ό event του The Tasters Club, ο Γιάννης Μηλιώνης δημιουργός του club, παρουσίασε την ιστορία, την προέλευση και το προφίλ του κάθε ουίσκι, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα βαθύτερο πλαίσιο γευστικής κατανόησης. Στη συνέχεια, ο Στράτος Δρακούλης μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους το “story behind the cut” –τους λόγους πίσω από την επιλογή κάθε κοπής, τη φιλοσοφία πίσω από το meat pairing και την ουσία της δουλειάς του, που εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική premium γαστρονομική σκηνή.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία της Ναταλίας Λιβιτσάνου, Brand Specialist της The Macallan Greece, η οποία μοιράστηκε με τους συνδαιτυμόνες της το πνεύμα και τη φιλοσοφία πίσω από τις ετικέτες του ιστορικού αποστακτηρίου.

Πέραν της κορυφαίας ποιότητας του κρέατος που εισάγει η Drakoulis Wholesales στην ελληνική αγορά, ο Στράτος Δρακούλης είχε στο πλευρό του, για μία ακόμα φορά, πολύ δυνατούς συμμάχους. Οι δύο από τις τρεις κοπές ψήθηκαν αριστοτεχνικά στην ψησταριά XL Kamado, ενώ το ιαπωνικό wagyu ετοιμάστηκε live μπροστά στους καλεσμένους σε πλάκα και σχάρα της Miele, προσφέροντας ένα έξτρα layer θεάματος και τεχνικής. Τα premium μαχαίρια Giesser από την Athaseng O.E. εξασφάλισαν κορυφαία κοπή στο πιάτο και στην εμπειρία, ενώ το ανθρακούχο νερό Avaton συνόδευσε με κομψότητα και δροσιά τις γευστικές αντιθέσεις.

Το ταξίδι στις γεύσεις του τυριού, πρόταση της LIAISON creative commercial synergies, σήμανε το γαστρονομικό κλείσιμο του μενού.

Τέλος, το ατμοσφαιρικό σκηνικό απογειώθηκε με τις εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις από την Kontogiannis Maitre Fleuriste, και η βραδιά έκλεισε με το πιο αισθησιακό φινάλε, καθώς οι καλεσμένοι παρέλαβαν ένα exclusive goodie bag με premium αρώματα MONREALE.

Το “Meat the Whisky” εξελίχθηκε σε μια υπέροχη βραδιά που συνδύασε την τέχνη της ωρίμανσης, της γεύσης και της ιστορίας, συστήνοντας στους παρευρισκόμενους δύο διαφορετικούς κόσμους με βαθιά παράδοση: του εκλεκτού κρέατος και του σπάνιου ουίσκι. Ταυτόχρονα, ήταν μια αυθεντική εμπειρία που επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Drakoulis Wholesales να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη στην τέχνη του κρέατος, με κορυφαία ποιότητα, αισθητική, συνέπεια και βαθιά γνώση.