Ελληνικό είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2026. Ο λόγος γίνεται για τη γραβιέρα Νάξου, που κατέκτησε την παγκόσμια κορυφή, από την δημοφιλή πλατφόρμα γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Taste Atlas. «Η γραβιέρα Νάξου, το διαχρονικό τυρί των Κυκλάδων που παρασκευάζεται κυρίως από αγελαδινό γάλα με μια μικρή προσθήκη πρόβειου ή κατσικίσιου, ανακηρύχθηκε Καλύτερο Τυρί στον Κόσμο για το 2025/26» αναφέρει το Taste Atlas, στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.
«Η γραβιέρα Νάξου παράγεται στη Νάξο από τις αρχές του 1900 και παρασκευάζεται κυρίως από ντόπιο αγελαδινό γάλα, με μικρές προσθήκες πρόβειου ή κατσικίσιου. Έχει μία συμπαγή δομή και μία ήπια και ισορροπημένη γεύση, τυπική των κυκλαδίτικων τυριών, την οποία αποκτά έπειτα από πολύμηνη παλαίωση», αναφέρεται σχετικά.
Best Cheese in the World for 2026: Graviera Naxou (Greece 🇬🇷)
Check the entire list: https://t.co/OA8VeDecZt
Graviera Naxou, the hallmark cheese of the Cyclades made primarily from cow’s milk with a touch of sheep or goat milk, has been named the Best Cheese in the World for… pic.twitter.com/QKF128rPq8
— TasteAtlas (@TasteAtlas) December 6, 2025
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η κατάταξη βασίζεται σε επαληθευμένες αξιολογήσεις χρηστών από άτομα που έχουν δοκιμάσει πραγματικά τα προϊόντα, με αλγόριθμους που αφαιρούν τη δραστηριότητα των bot και συντονισμένες ομάδες ψηφοφορίας, ώστε να διασφαλίσουν την εγκυρότητα της διαδικασίας. Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία καταγράφηκαν 53.345 αξιολογήσεις εκ των οποίων οι 34.728 αναγνωρίστηκαν από το σύστημα ως έγκυρες.